Jedan primljeni pogodak u prošlih devet kola

Osijek drži drugo mjesto nakon 34. prvenstvenog kola i učestalo potvrđuje najbolji učinak u nastavku HNL-a.

Oglas

Nisu Bijelo-plavi samo prespavali jednu noć na drugom mjestu, nego su ga zadržali i nakon kompletno odrađenog 34. kola Hrvatski telekom Prve lige. Lokomotiva nije uspjela slaviti kod Slaven Belupa u Koprivnici (1:1), pa Osijek iduću, pretposljednju prvenstvenu rundu dočekuje s bodom prednosti ispred „Lokosa“, četiri više u odnosu na Rijeku dok Hajduk zaostaje pet bodova. Ostaje i dalje zaključak kako Škorić i suigrači sudbinu drže u svojim rukama i da im ostvarenjem maksimalnog učinka u predstojećim dvobojima nitko ne može poremetiti računicu i pomaknuti ih s pozicije koju sada zauzimaju.

Oglas

Jedan primljeni pogodak u prošlih devet kola!

Oglas

Idu Kuleševićevi igrači utakmicu po utakmicu i tako je bilo otkako se nastavila sezona. Nisu gledali previše unaprijed, znajući da je i prerano, ali i suvišno raditi bilo kakve kalkulacije jer je puno toga u nogometu nepredvidivo, pa i rezultatski sasvim neizvjesno. Stoga je uvijek najbolje posvetiti se ponajprije sebi i vlastitim mogućnosti, a od početka prvenstva ističu se poprilično velike, ali realne i utemeljene ambicije. Osječani imaju najduži niz bez poraza od svih hrvatskih prvoligaša, a to je sada već devet uzastopnih ogleda. Pritom je posebno upečatljiva spoznaja da je primljen samo jedan, jedini pogodak i to u sudačkoj nadoknadi protiv Gorice u Gradskom vrtu, kada je Lovrić, moramo istaknuti majstorski i neobranjivo, matirao odličnog Ivušića.

Sada treba najjače „zapeti“

U tih devet nastupa Osijek je ostvario sedam pobjeda i dva remija, a popravio je i učinak na gostovanjima koji je bio slab u prvom dijelu sezone. O momčadskoj formi iskazanoj u lipnju i srpnju najbolje govori učinak na terenu i tu su Bijelo-plavi ispred svih ostalih. No, još ništa nije gotovo, pa nema ni najmanjeg opuštanja. Naprotiv, baš će u završnim iskušenjima trebati posebno jako „zapeti“ jer je u igri još šest krucijalnih bodova. U subotu su u Varaždinu kod suparnika koji je svima vrlo neugodan u posljednja dva mjeseca i sigurno će svoj ostanak u Ligi nastojati obilježiti dojmljivim i uspješnim nastupom protiv Bijelo-plavih. Sigurni smo, međutim, da će konačni ishod ponajviše ovisiti o nogometašima našeg prvoligaša, njihovoj izvedbi i svemu onome što će pokazati u subotu.

Izvor nkosijek

Foto Slobodan Kadić