Jakšić pobjednik Memorijala braće Blašković u Gradcu

Jučer se nogomet nakon gotovo dvije godine vratio u Gradac i to u velikom stilu. U sjećanje na Ivicu i Tomislava Blašković koji su sada već daleke 1999. godine tragično okončali svoje mlade živote gradački županijski prvoligaš redovito već 22 puta organizira memorijalni turnir na kojem su ove godine uz domaćina sudjelovala dva BSK-a, Bučki i Beketinački te Jakšić koji se okrunio titulom pobjednika.

Oglas

Prije samog natjecateljskog dijela turnira na posljednjem počivalištu braće Blašković položeni su vijenci i održana molitva, nakon toga su se na stadionu okupljenima obratili predsjednik Mirko Mičević te pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je u svom govoru pozdravila sve okupljene gledatelje kao i sudionike turnira i njegove organizatore kojima je najavila skora nova ulaganja u infrastrukturu u koju je Grad u proteklom periodu uložio značajna sredstva kroz postavljanje reflektora, izgradnju velikog parkinga te kompletnu rekonstrukciju terena koji bi uskoro trebao zasjati u punom sjaju.

Oglas

Oglas

Turnir, a samim tim i teren, otvorili su domaći Slaven i BSK iz Beketinaca, a iako su se gosti predstavili u zaista odličnom izdanju finale je izborila momčad Bernarda Raguža. U drugom polufinalu repriza finala Županijskog nogometnog kupa između Jakšića i BSK Buka, a ovaj put za razliku od onog sjajnog finala pobjeda odlazi Goranu Vrgoču i njegovim pulenima.

Posebna poslastica nakon drugog polufinala bio je dvoboj veterana Slavena i veterana Nogometnog kluba Kaptol. Bio je to pravi nogometni praznik, iako mnogi daleko od prave forme, pokazali su puno želje i volje, bilo bi to vjerojatno i još bolje da misli nisu lutale ka trećem poluvremenu. U konačnici, svi sretni i zadovoljni, po bod svakom i po pogodak na svakoj strani. Gradački su veterani pokazali da su i dalje tu uz svoj klub, da jedva čekaju poziv i zajedničko druženje.

U susretu za treće mjesto jedna jako dobra nogometna partija koja također ide u povijest gradačkog kluba iako i nije sudjelovao u njoj, sudjelovala su dva BSK-a, slavio je onaj iz Beketinaca, ali je to bila prva nogometna utakmica u Gradcu odigrana pod svjetlima reflektora!

Dakako da je pod njima odigrana i finalna utakmica koja je definitvino bila na visokoj razini, domaći Slaven pokazao je da se može ravnopravno nositi s Jakšićem koji igra rang iznad u Međužupanijskoj ligi Brod – Požega, no na kraju su u doslovno posljednjim sekundama Vrgočevi momci došli do pobjede. Prednost je Jakšiću u prvom dijelu fantastičnim golom donio kapetan Domagoj Kovačević, Gračani se vraćaju u nastavku preko Dine Banovića, da bi se finale i sam natjecateljski dio završio na najljepši mogući način, za to se pobrinuo Marko Grbeš koji je zabio zaista fantastičan gol za konačnih 2:1 za momčad s Jajara. Jakšićanima očigledno jako odgovara gradački zrak, nakon što su tri puta osvajali malonogometni Memorijal Šedevi – Zeba, sada su se okitili i titulom na Memorijalu braća Blašković.

– Prije svega veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji turnira, hvala sudionicima i veliko hvala veteranima Kaptola, a posebno legendama našeg kluba koje se nadamo okupiti i više puta tokom godine te ih pokušati što je više moguće uključiti u rad kluba. Naravno, hvala i svima koji su došli na turnir, uživali u nogometu i dobrom provodu te isto tako pomogli da turnir bude zaista vrlo uspješan. Uspomenu na Ivicu i Tomislava čuvamo i dalje, sljedećeg ljeta se vidimo na 23. memorijalu – poručio je predsjednik Slavena Mirko Mičević.