Jadranski derbi u Pločama pripao domaćinu

Danas je dvobojem dva Jadrana zaključeno vrlo zanimljivo trodnevno peto kolo SuperSport 2. NL. Uoči ovog susreta u kolu su domaćini i gosti osvojili po 10 bodova, pa je osim o važnim bodovima u prikrajku ovaj susret odlučivao na koju će stranu ovo kolo.

Oglas

JADRAN PLOČE – JADRAN POREČ 3:1

Oglas

Dvoboj imenjaka rezultatski je završio kako se i očekivalo, malo tko će se iz Ploča ove sezone vratiti s bodom, ekipa iz Poreča nije na tom popisu. No kad je riječ o igri, gosti mogu biti puno zadovoljniji nego rezultatom, posebice se ta konstatacija odnosi na drugo poluvrijeme kada su bili bolja momčad na terenu. S druge strane, domaći navijači mogu biti zadovoljni izvrsnim prvim dijelom u kojem su njihovi ljubimci ostvarili veliku prednost. Leonardo Petrović obavio je lavovski dio posla, zabio prva dva gola i trasirao utakmicu u smjeru kojeg su domaći priželjkivali, kada je uoči odmora Ivan Dulaj digao na 3:0 bilo je jasno da bodovi ostaju na Jugu. U samoj završnici drugog dijela domaći još jednom pogađaju istu mrežu, ovaj put bila je to njihova pa su gosti poraz ublažili autogolom Nikole Rodina u 90. minuti.

Oglas

Igrač utakmice: Leonardo Petrović

– Prvo poluvrijeme smo imali dominaciju, igrali dobro i postigli tri gola. Drugo poluvrijeme neshvatljiv pad u našoj igri, gosti preuzimaju inicijativu i u više navrata prijete. Ovo nam nije prvi put da u nastavku igramo lošije pa ćemo morati napraviti dobru analizu i utvrditi razlog zbog čega nam se to dešava – izjavio je trener domaćih Dario Cvijanović.

– Čestitke domaćinu na pobjedi iako moram reći da mislim da je rezultat previsok i nerealan u odnosu na ono što smo pokazali kad se pogleda svih 90 minuta. Dobro smo analizirali protivnika, znali smo od kud prijete najveće opasnosti ali nismo dobro stali u uvodnim minutama, domaćin koristi našu grešku, nakon čega smo i mi imali šanse koje nismo iskoristili pa su oni onda otišli na velikih 3:0. U poluvremenu sam promijenio dva igrača, bili smo u nastavku puno hrabriji, otvoreniji, dominirali smo domaćina i trkom i igrom, stvorili smo 3-4 prilike koje nažalost nismo iskoristili. Platili smo cijenu lošeg ulaska u utakmicu, ali nakon ovoga danas ja sam ponosan na sve svoje igrače. Slijedi nam Marsonia doma, dva smo dana u autobusu, moramo dobro raditi da to ne ostavi traga na nama jer nam je to jedna iznimno važna utakmica – riječi su trenera Porečana Dalibora Šurana.