Jadran iz Ploča kreće ambiciozno u novu sezonu

Jedinstvena 3. HNL bit će poseban izazov za nogometaše Jadrana iz Luke Ploče koje čeka prava godišnja ekskurzija po Hrvatskoj, oni su naime klub koji će sigurno prevaliti najviše kilometara od svih sudionika ovog natjecanja.

Oglas

Porazgovarali smo s Perom Dulajom, sportskim direktorom Jadrana, prvaka 3. HNL Jug koji nam je u startu istaknuo upravo tu činjenicu. No neće to Pločane spriječiti da u sezonu uđu s ozbiljnim ambicijama.

Oglas

– Imperativa nemamo, ova liga je za nas izazov, svjesni smo i da smo malo mjesto u odnosu na ona od kud dolaze ostali klubovi ali svakako želimo što više na ljestvici. Do naslova smo došli uz dosta turbulencija, u polusezoni nam je otišlo puno igrača, nismo dobro krenuli u proljetni dio, dugo smo se tražili pa smo za trenera postavili Darka Cvijanovića, legendu kluba, koji je na kraju to sve posložio na pravi način pa smo priredili veliko zadovoljstvo našim navijačima. Oni su naša posebna snaga, ja sam uvjeren da će biti gostovanja, posebno u Zagrebu i okolini gdje ćemo imati veću podršku nego naši domaćini. Ljudi u Pločama žive za Jadrana, a oni koji su silom prilika odselili još i više. Tako da su nam ta gostovanja u Zagrebu zapravo najlakša, moram ovim putem zahvaliti NK Trnje koje nam uvijek izlazi u susret i pomaže kada smo u metropoli, a već su nam i sada ponudili svu pomoć za novu sezonu, zaista vrhunski sportski potez s njihove strane. Putovanja u Slavoniju će nam sigurno biti vrlo zahtjevna, imamo najdulja putovanja, ali tako je to, neće nas to pokolebati da pokušamo doći do našeg cilja. Znamo da će liga biti jaka, svi smo svima uglavnom nepoznanica, svi će se potruditi da budu što bolji, nadam se da ćemo mi tu pokazati da smo pravi – rekao nam je sportski direktor Jadrana.

Oglas

Kako smo i ranije najavljivali, od nove sezone na stranicama Sportala redovito ćemo pratiti sva događanja u drugom i trećem rangu natjecanja, nakon svake utakmice donosimo izjave trenera, pa da bi i vi spremni dočekali novu sezonu zapratite na Facebooku našu stranicu kako ne bi propustili ništa važno oko ovih liga.

Naš cilj je kroz sljedeće tri godine biti stabilan trećeligaš koji će biti na sigurnoj udaljenosti od borbe za ostanak, da bi to ostvarili što se tiče momčadi jasno je da se moramo osnažiti. Uspostavili smo suradnju Hajdukom, te sa Zrinjskim i Širokim iz Bosne i Hercegovine te Hajdukom. Iako smo mali grad, naš bazen je prilično širok, čitava neretvanska dolina pa sve do Splita, ima tu odličnih igrača, samo moramo dobro selektirati. Od kako smo ušli u ovu ligu nudi nam se strašno puno igrača, ne samo iz navedenog dijela, nego čak i iz Rijeke, Zagorja i iz ostalih dijelova Lijepe naše, vjerujem da ćemo na pravi način odraditi selekciju i složiti momčad koja će biti vrlo konkurentna iako je činjenica da će liga biti strašno jaka. Najvažnije je u ovoj ligi kvalitetno izabrati mlađe igrače, oni će nositi prevagu – zaključio je Pero Dulaj za Sportalo.

Prvo pravo, vrhunsko pojačanje za Jadran je Ivan Paponja koji je godinama jedan od ponajboljih igrača 3. HNL Jugo unazad nekoliko godina vratio se u svlačionicu Jadrana, a novo ime u rosteru trenera Darka Cvijanovića je i mladi 19-godišnji Roko Vulikić koji je stigao iz splitskog Adriatica. Zanimljiva nota za kraj, dopredsjednik Jadrana je Krešimir Sabo, Vukovarac koji je prije nekoliko godina poslom stigao u Ploče, na njegovu žalost neće biti službenog “gostovanja” u Vukovaru.