Jad i čemer na istoku: Cibalijini nogometaši su u štrajku!

Dok se dičimo Lukom Modrićem i vatrenima koji blistaju na najvećim pozornicama, dok s jedne strane Dinamo blješti pod svjetlima Lige prvaka, jedan drugi Dinamo, doduše bivši, onaj Vinkovački je u kroničnim problemima već dugi niz godina. Nažalost nije Cibalia jedina, još se nisu slegli dojmovi od onoga što se događalo u Hrvatskom dragovoljcu, a stiže nova priča o financijskoj i organizacijskoj katastrofi hrvatskog nogometa.

Oglas

Uoči utakmice protiv BSK-a nogometaši Cibalije su klečali pokušavajući tako upozoriti vodstvo kluba da su na koljenima, da ne mogu živjeti u besparici koju su im priuštili. Kako to nikog ne “tangira”, tokom ovog tjedna odlučili su se na korak dalje i – štrajk. I imaju dečki punu podršku jer su je na terenu zaslužili, daju svoj maksimum, daleko su iznad onoga u što se Stara dama pretvorila kada je vođenje kluba u pitanju!

Oglas

Još jedan igrokaz Gradonačelnika s nekakvim famoznim investitorima nitko nije “popušio”, tko zna koji put ispričana laž neće postati istina. Cibalia je u ogromnim problemima, dugovi pritišću sa svih strana i dugogodišnji nerad i nesavjesno poslovanje, ne želimo biti zloguki proroci, rezultirat će – katastrofom! Prije nekoliko godina Cibalia je bila na koljenima i ma koliko to bila teška odluka trebalo je tada presjeći i krenuti potpuno ispočetka, izgubilo bi se nekoliko godina, no dobila bi se prava prilika za reset i stvaranje dobrog kluba s čvrstim temeljima, a ne ovakvim nagrizenim dugogodišnjom korozijom koja je uspjela pojesti i onaj najzdraviji dio vinkovačkog nogometa – školu nogometa.

Oglas

Kakav je bio na terenu takav je i kao trener, uporan, borben, ali je nažalost i Tomislav Radotić doveden u situaciju u kojoj se nitko ne želi naći, mora motivirati dečke koji su gladni i žedni, uvjeravati ih da će biti bolje, a svjestan je da – neće. Dok se stvari ne krenu mijenjati iz temelja, Cibalia nema budućnosti! Jer, ne želimo ni zamisliti kako će izgledati Cibalia krajem ove sezone, sada su igrači praktično zarobljeni i ne mogu nikuda bez obzira na mogućnost arbitraže, vjerojatno većina razmišlja da je bolje igrati nego ne igrati polusezonu. No u ljeto kad budu mogli potražiti bolje i sigurnije destinacije ostaj pitanje tko će se ponovno odlučiti za Cibaliju, kao što je još upitnije kako dovesti nekog novog igrača…

Pitanje tko je kriv za ovakvu situaciju je besmisleno, zna se adresa, zna se vlasnik. Ono što je isto tako zanimljivo upitati je kako je uopće moguće da klubovi dobiju licencu za  natjecanje, a onda samo pola godine kasnije budu u potpunom financijskom bunaru. Odjel za licenciranje HNS-a očigledno ne radi svoj posao kako bi trebao, bilo bi puno zdravije za naš nogomet da Hrvatski dragovoljac i Cibalia nisu dobili licence koliko god nam ti klubovi bili dragi. Bilo bi bolje za hrvatski nogomet, jer bi nedobivanje licenci možda, naglašavamo možda, razdrmalo vlasnike i odgovorne osobe da se krenu baviti ozdravljenjem ovih kultnih klubova!