/Izrael bolji za koš, slijedi borba za ostanak u A diviziji DRUGI DRAMATIČAN PORAZ U NIZU
zu18-ep-vs-izrael

Izrael bolji za koš, slijedi borba za ostanak u A diviziji DRUGI DRAMATIČAN PORAZ U NIZU

U još jednoj neizvjesnoj utakmici, Hrvatska je upisala poraz od Izraela s 56:58 (14-12, 11-17, 18-18, 13-11).

Nakon nevjerojatne utakmice protiv Rusije koja je otišla u produžetak, a pobjeda bi nas bila odvela među osam najboljih reprezentacija u Europi, Ženska juniorska reprezentacija ponovno je izgubila utakmicu za koš, ovaj put od izraelske reprezentacije.

Nažalost, to znači borbu za poredak od 13. do 16. mjesta, odnosno imperativ pobjede u sljedeće dvije utakmice kako bi se ostalo u A diviziji. Naime, tri posljednje rangirane ekipe (14., 15. i 16.) bit će delegirane u B diviziju.

Utakmica je bila neizvjesna od samog početka do kraja, s tim da su reprezentativke Izraela nešto bolje odigrale drugu četvrtinu te otišle na veliki odmor s malim vodstvom od 29:25.

Tri minute do kraja Izrael vodi 55:53, a nadu pruža Nika Mühl tricom za 55:56. Nešto kasnije Izrael od četiri slobodna bacanja pogađa dva i ponovno prelazi u vodstvo (57:56). Nika Mühl ponovno ide na tricu, no ovaj put promašuje i lopta je kod Izraelki. Tu pripomaže Marta Savić s osobnom nad Daniel Karsh koja pogađa samo jedno slobodno bacanje za 58:56. Marta uzima loptu, no Mia Vukšić 4 sekunde do kraja utakmice promašuje tešku tricu i lopta završava kod Gaye Sless u čijim rukama i ostaje do zvižduka sirene.

Nika Mühl je postigla 20 poena uz 8 skokova, 6 asistencija i 5 osvojenih  lopti. Po 10 poena su ubacile Marta Savić (8 skokova) i Iva Bošnjak.

Kod Izraelki 14 poena uz 8 skokova imala je Eden Zipel.

KOMPLETNA STATISTIKA 

 

FOTO: fiba.basketball

Podijeli
  •  
  •  
  •