Izmjene Zakona o športu naišle na plodno tlo zastupnika

Državni tajnik Središnjeg ureda za sport Tomislav Družak predstavio je Saboru izmjene Zakona o sportu koje su podržali i vladajući i oporba tako da možemo očekivati promjene u skoro vrijeme kako na papiru tako i u stvarnosti sportskoga života.

Ponajviše će mnoge sportske klubove obradovati činjenica da će se sačuvati brojna radna mjesta kao i naknade trenerima i sportskim organizacijama te tako ublažile posljedice zabrane provođenja sportskih natjecanja i okupljanja zbog korona virusa.

Predviđenim mjerama će se za sportske djelatnike koji imaju ugovor o radu moći zatražiti naknada do 3250 kuna za ožujak te do 4000 kuna za travanj i svibanj. Izmjenama se osigurava i regularnost natjecanja u ovoj i idućoj sezoni omogućavanjem kraćeg roka od godinu dana za donošenje propozicija i sustava natjecanja .

S posebnim osvrtom na brojna pitanja koja se trenutno nalaze nad glavama klubova i njihovih djelatnika – djelomično možemo iščitati i odgovor. Broj sudionika u pojedinim ligama tako će se moći odrediti u kratkom vremenskom roku i ukoliko se lige ne budu igrale povjerenici i službeni dužnosnici će dobiti zeleno svjetlo za proširenjem liga.

Foto FB Tomislav Družak