Izbornik Saša Ivanišević: “Oduševljen sam željom za radom i napredovanjem”

Izbornik ženske juniorske reprezentacije Hrvatske, Saša Ivanišević, kao trener zagrebačkih Mladostašica osvojio je dva prvenstva i dva kupa Hrvatske, a ovog ljeta je nakon četiri sezone klupu Mladosti zamijenio susjednim Olimpikom iz Vrapča.

Oglas

Uz trenerski posao, 36-godišnji Rovinjanin uspješno obavlja i profesorski posao, kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u zagrebačkoj Športskoj gimnaziji.

Oglas

Izbornika Ivaniševića zatekli smo u Osijeku, gdje naporno radi i priprema juniorke Hrvatske za nadolazeće Europsko U19 prvenstvo, koje će se od 22. do 30. kolovoza održati u Osijeku i Zenici.

Oglas

Kako je došlo do odluke da klupu Mladosti zamijenite onom Olimpika? 

Krajem lipnja istekao mi je dvogodišnji ugovor u Mladosti te nakon razgovora s upravom kluba, nisam prihvatio ponuđene uvjete što je rezultiralo razlazom na vrlo korektan i prijateljski način.

Nakon razgovora s predsjednikom OK Olimpika, dogovorena je dugoročna suradnja u novom klubu. Proveo sam iznimno lijepe i uspješne četiri sezone u Mladosti te vjerujem da me i u Olimpiku čekaju jednako lijepi trenuci.

Što možemo očekivati od Olimpika u novoj sezoni, očekujete li borbu za opstanak ili napad na vrh Superlige?

Moram priznati da je ekipa još u stvaranju, stoga nam je primarni cilj ove sezone ostanak u Superligi. Zadržali smo veliki dio kadra od prošle godine, a ostatak polako popunjavamo s nekim novim igračicama.

Nažalost, zbog obaveza u reprezentaciji neću moći provest prva dva tjedna priprema s novom ekipom, tako da očekujem da prvi dio prvenstva provedemo u slaganju koncepta igre i ideja koje moram prenijeti svojim igračicama.

Trenutno vodite juniorke Hrvatske prema nadolazećem Europskom U19 prvenstvu. Koliko ste zadovoljni uvjetima rada u Osijeku i igračkim kadrom na raspolaganju?

Uvjeti koje nam je omogućio Hrvatski odbojkaški savez su fantastični te nam dopuštaju da se fokusiramo isključivo na treniranje i našu igru. Djevojke svakodnevno treniraju, daju sve od sebe i moram priznati da sam oduševljen njihovom željom za radom i napretkom.

Od svih dosadašnjih okupljanja ovo je definitivno najbolja radna atmosfera do sada te vjerujem da će sav taj silni trud na kraju biti nagrađen.

5. srpnja okupili ste reprezentaciju u Osijeku, gdje ćete ostati sve do početka natjecanja. Kako izgleda jedan tipičan dan izbornika na pripremama ususret tako velikog natjecanja?

Pa iskreno svaki dan nam je skoro isti i sastoji se od puno treniranja, analiza i razgovora. Imamo dva treninga dnevno, uz svakodnevne sastanke i video analize.

Moji suradnici Ivana Džamarija, Vladimir Jolić i Marin Marinović, osim svakodnevnog rada u dvorani, sudjeluju na svim sastancima i video analizama. Za kondicijski dio pripreme zadužen je kondicijski trener Emil Baltić, dok fizioterapeutkinja Katarina Mikulić neumorno tretira i priprema igračice za trening te se bavi njihovim oporavkom. Naš team manager Frane Žanić pomaže nam u svakodnevnim aktivnostima te uspješno riješava bilo kakav problem van terena.

Uskoro ćete saznati protivnike, koji će se pridružiti Hrvatskoj u osječkoj skupini. Priželjkujete li neke reprezentacije?

Trenutno se ne zamaramo ždrijebom jer smo svijesni da smo od svih reprezentacija, uz BiH, najslabija rangirana reprezentacija. Kada saznamo imena protivnika u grupi, pripremat ćemo se detaljnije za svaku pojedinu reprezentaciju.

No, naš osnovni cilj je nametnuti našu igru i boriti se svim srcem za Hrvatsku. Vjerujem da će cure dostojno predstavljati Hrvatsku na nadolazećem prvenstvu.

Kakvu igru možemo očekivati od Hrvatske na Europskom prvenstvu? Cilj je prolazak skupine ili čak osvajanje medalje?

Možete očekivati igru punu borbenosti i organiziranosti u svim segmentima, uz maksimalan angažman svake igračice na terenu i van njega. Vjerujemo da takvim pristupom možemo nadomjestiti bilo kakvu razliku u individualnoj kvaliteti između nas i naših protivnika.

Cilj je boriti se do zadnjeg poena te odigrati svaku utakmicu od početka do kraja turnira s istim žarom i željom za pobjedu. Idemo utakmicu po utakmicu, poštujući svakog protivnika, ali s vjerom u naše mogućnosti!

Želimo svu sreću izborniku Ivaniševiću i njegovim izabranicama na nadolazećem Europskom prvenstvu!