Izabran novi predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević

Hrvatski školski sportski savez održao je u četvrtak 7. srpnja 2022. godine, izbornu skupštinu te odabrao nove članove skupštine, Izvršnog i Nadzornog odbora te novog predsjednika na mandat od četiri godine. Ovim susretom započinje novo razdoblje za školski sport.

Oglas

Nakon što su na početku sjednice razriješena sva tijela HŠSS-a, kandidat Zlatko Kraljević izabran je za novog predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza. Izvršni odbor jednoglasnom odlukom Nikicu Perkovića proglašava počasnim predsjednikom, naglašavajući njegov velik doprinos školskom sportu te dugogodišnji trud i rad za razvoj Saveza i školskog sporta u Republici  Hrvatskoj. Perković u svom oproštajnom govoru kaže

Oglas

Zahvaljujem na časti da budem počasni predsjednik i nastavim biti dio školskog sporta, imam puno povjerenje u Zlatka i cijeli tim Hrvatskog školskog sportskog saveza da će nastaviti u pravom smjeru i razvijati školski sport najbolje što mogu upravo na dobrobit naše djece..”  

Oglas

Počasni predsjednik Perković pozdravlja i želi dobrodošlicu novom predsjedniku Zlatku Kraljeviću koji je izabran u mandat od četiri godine. Novog predsjednika krase titule sportaša rukometaša, trenera i sudca, ravnatelja i predsjednika Školskog sportskog saveza Osječko-baranjske županije koji se sa školskim sportom po prvi put susreće na školskim natjecanjima poput odbojke, a danas organizira i vodi natjecanja u Osječko-baranjskoj županiji, te svojim novim idejama nastavlja unaprjeđivati školski sport i na nacionalnoj razini.

Svoju će predsjedničku dužnost obavljati do 2026. godine, a na kraju se sjednice obratio svojim kolegama: “Dugogodišnji rad u školskom sportu pokazao mi je da su programi i projekti Hrvatskog školskog sportskog saveza izrazito kvalitetni i izvrsno provedeni, te da su i prepoznati od strane prvenstveno učenika, a i škola, profesora i županija. U narednom razdoblju, prema današnjem odlično predstavljenom planu, nastavljamo jačati suradnju županijskih školskih sportskih saveza sa školama, a i nacionalnim savezima, kako bismo našoj djeci i školama pružili najbolje što školski sport može dati.” 

Zahvalio je na povjerenju svojim kolegama koji su ga prepoznali kao partnera i suradnika te naglasio da se neizmjerno veseli nadolazećim godinama zajedničkog djelovanja. Više o sjednici i HŠSS-u pročitajte na ovoj poveznici.

Novog predsjednika krase titule sportaša rukometaša, trenera i sudca, ravnatelja škole i predsjednika Školskog sportskog saveza Osječko-baranjske županije koji se sa školskim sportom po prvi put susreće kao tjelesnjak i kao voditelj svojih školskih sportskih ekipa na natjecanjima pa sve do prvog osvajanja naslova pobjednika školskih sportskih klubova u odbojci za dječake. Njegov rad ubrzo je prepoznao Školski športski savez Osječko-branjske županije čiji je predsjednik od 2012. godine. Gosp. Kraljević je zahvalio svim članovima Skupštine koji su ga podržali i odabrali, svom Savezu koji ga godinama podržava, te počasnom predsjedniku gosp. Nikici Perkoviću na “beskompromisnom radu na razvoju školskog sporta, stabilizaciji Saveza i upornom i neprestanom guranju naprijed”, kao i glavnom tajniku Ivanu Dujiću i timu HŠSS-a koji svoju energiju i svoje znanje svakodnevno koriste za razvoj školskog sporta.