Izabela Lojna: Zasluženo smo ponovno na tronu!

Osječke nogometašice su vratile titulu prvaka tamo gdje joj je i mjesto, u Osijek! Teško više možemo precizirati da je to na Mačkamamu s obzirom da su završnicu sezone odigrale na Elektri odnosno na stadionu Kraj Drave, no ionako je to nebitno, bitne su ruke u kojima je pehar završio! Na kraju je presudila samo bolja gol razlika u međusobnom skoru sa Splitom s kojim su u svih pet utakmica sezone Bijelo plave remizirale, u Kupu je sreća prevagnula na stranu Splita, u prvenstvu na pravu stranu, Osječku!

Osječanke naviknule na lako osvajanje naslova u domaćim natjecanjima u protekle dvije godine nogometašice Splita su “nabijale rogove” i odnosile trofeje u Dalmaciju.

Istina da. Ali mislim da smo pokazali u svih 5 utakmica s njima ove sezone da smo za nijansu bili bolji od njih iako su sve utakmice završile neriješeno. Najveći motiv su nam bile naše suze prethodne 2 sezone. Mislim da smo ipak kroz čitavu sezonu pokazale više, da smo apsolutno zasluženo ponovno na tronu – poručila je kapetanica Osijeka Izabela Lojna.

Kako ste se spremale za taj veliki susret s obzirom da je nedugo prije toga Split lutrijom penala osvojio Kup?

Pa ništa posebno iskreno. Znali smo s kim igramo i šta nas očekuje, te smo odradili laganiji trening. S obzirom da je bilo finale dan prije, nije imalo smisla da nas se ubije na treningu, opustili smo se i pokušali maksimalno koncentrirati samo na nogomet. 

Na kraju je taj susret završen bez pogodaka, sasvim dovoljno za naslov prvaka i veliko i zasluženo slavlje kakvog ste zaslužile. Kako si ti zadovoljna svojim igrama ove sezone, postigla si 31 gol, bilo bi dovoljno za naslov najboljeg strijelca da nije Lorene Balić koja je odjurila preko 40 i “otela” ti tu titulu?

Osobno sam više nego zadovoljna, mada ruku na srce u nekim utakmicama je moglo i bolje. Iako moram priznati i da nisam zabila nijedan gol bila bi zadovoljna, bitno bi bilo da je titula tu gdje treba biti, sve zajedno smo je osvojile i zaslužile!

Moramo se dotaknuti i novih cura u Bijelo plavim, Anela Lubina i Mejrema Medić su se odlično uklopile i pokazale kao prava pojačanja, moramo o sljedećoj sezoni, misliš li da se trebate dodatno pojačati i za Europu i za obranu naslova, i normalno povratak Kupa.

Savršeno su se uklopile. Pokazale su da su pojačanja u pravom smislu te riječi. Realno bez njih je sad i teško zamisliti ekipu. Pokazale su kako se bori bori za naš klub. Smatram da uz par pojačanja možemo biti konkurentni u Ligi prvaka. Sljedeće sezone će svi htjeti srušiti nas sa trona, bit ćemo motiv za sve protivnike.

Kad smo kod toga, već u ovoj sezoni pojavile su se ekipe poput Dinama i Agrama koje već sada djeluju dosta dobro, ne još na razini Osijeka i Splita ali se približavaju, rade korake naprijed i zahtijevaju maksimalan pristup što je odlično i za vas kako bi kao ekipa napredovali.

Dinamo se pokazao po meni kao ekipa koja je dosta napredovala te smatram da bi iduće sezone ako im ostane ekipa na okupu, biti jedan od konkurenata za naslov. Agram je dosta mlada ekipa koja igra toplo hladno ali su ekipa koja može iznenaditi. Nadam se da će nam konačno liga biti jaka jer nam trebaju što jače utakmice kako bi bili konkurentni u Europi.

Ne smijemo preskočiti ni nogometnu legendu Marijana Vuku, napravio je odličan posao s vama, titula je tu, ali čini se i zaista sjajna atmosfera u ekipi?

Pa uklopio se savršeno. Bio je jedan od pomoćnika bivšem treneru Rudežu, tako da mu nije trebalo vremena za prilagodbu. Bivši napadač koji gaji napadačku igru sa što više golova, znamo se jako dobro, zna kako s nama i to se na kraju sve skupa pokazalo kao dobitna kombinacija.

Za kraj ćeš malo biti i izdajica, znamo da je fešta nakon titule bila burna, pa da čujemo tko je bio “igrač utakmice”?

Hahah iskreno nemam pojma. Ne sjećam se baš najbolje. Ima tu više kandidata. Ali evo Culek, ipak je bila mala od mikrofona. 🤣🤣🤣

Iva će tako biti junakinja do završnice sljedeće sezone kada smo uvjereni da će suigračice imati dvije prilike da je na proslavama osvajanja trofeja smijene!