Iza Slobodnice je zadovoljavajuća jesenska dionica

Završio je prvi jesenski dio polusezone u natjecanju Prve Županijske nogometne lige u skupini zapad. Do 1. mjesta došao je Omladinac iz Vrbove iza kojeg je Slobodnica, dok su tu još Mladost iz Cernika i Budućnost iz Rešetara. S obzirom da su se ova 4 kluba odvojila od ostalih sasvim je sigurno da među njima treba tražiti prvaka i klub koji će u kvalifikacije za plasman u viši rang.

Oglas

Bila je to zanimljiva i kvalitetna polusezona, dok će neki reći da je skupina zapad Prve ŽNL jača od istočne. To se za sada ne može reći, ali bit će puno jasnije kada se 2 prvaka budu međusobno sastala u kvalifikacijama za plasman u MŽNL Brod / Požega. Tome se nadaju nogometaši Slobodnice koji su najbliži pratitelji vodećem Omladincu iz Vrbove koji im bježi 2 boda. S obzirom da je imao mladu momčad u kojoj najstariji igrač ima 26. godina, onda trener Slobodnice Darko Vrljić može biti zadovoljan s 2 .mjestom na kraju prvog dijela prvenstva.

Oglas

Nogometaši Slobodnice u novo za njih nepoznato prvenstvo jer nisu poznavali kvalitetu svih klubova krenuli su s 3 uzastopne pobjede. Nakon toga stigao je prvi poraz u Ljupini, dok su uz taj gubitak bodova još poraženi u Brodskom Stupniku. Zato su se s pobjedama vratili iz: Davora, Okučana, Bebrine i na kraju iz Tisovca. Prema tome Zeleni su imali 9 pobjeda, jednu neodlučenu i to s 3:3 na domaćem terenu protiv trećeplasirane Budućnosti iz Rešetara. Ako je ta utakmica u klubu označena kao „kiks“ na domaćem terenu što tek reći za derbi protiv vodećeg Omladinca iz Vrbove. Imala je Slobodnica golovima Panijana i Velića vodstvo 2:0, da bi sastav iz Vrbove s 3 gola napravio preokret za veliku pobjedu s 3:2.

Oglas

Tijekom ove polusezone trener Darko Vrljić na 13 utakmica minute je da za 21 igrača među kojima su sve utakmice odigrali: Filip Barukčić, Matej Vukotić, Petar Brica, Vedran Đula i Luka Panijan koji je s 13 golova ujedno i najbolji klupski strijelac.

Uz Panijana vrijedi izdvojiti i Silvija Velića koji je postigao 8 golova, dok su prigodu ove jeseni dobivali i juniori koji su 2004. godište. Ono što treba popraviti su isključenja, a pogotovo Antonio Jozić koji ih je imao 2 ove jeseni, dok je najviše žutih kartona nakupio Antonio Šarić. Svi igrači Slobodnice sada su na odmoru te očekuju proljeće i mogući nastavak prvenstva ukoliko to dozvoli pandemija.

Josip Šebalj