Iz Nove Gradiške stiže inicijativa za proširenje Treće NL Istok

Ne tako davno proširena je Međužupanijska liga Osijek – Vinkovci, a sada imamo i službeni prijedlog da se proširi Treća NL Istok. Inicijativa dolazi iz Nove Gradiške, od tamošnje Sloge koja je jedan od tri kluba koji su ispali i prema aktualnom stanju u sljedećoj sezoni bi trebala igrati MŽNL Brod – Požega.

Sloga je uputila službeni dopis te se nada da će na Plenumu klubova Treće NL Istok dobiti podršku te tako ostati u ligi zajedno s Oriolikom. Dopis Sloge prenosimo u cijelosti:

Inicijativa za proširenje 3 HNL-e Istok za natjecateljsku sezonu 2024 / 2025

Umoljavano vas da podržite našu inicijativu proširenja treće HNL-a istok za dodatna dva člana.

Ovo ne bi bila neobična situaciju u ovom rangu natjecanja pošto 3 HNL –centar ima 18 klubova,a 3 HNL- istok trenutno 16 klubova.

U natjecateljskoj sezoni 2023 / 2024 NK Sloga Nova Gradiška je zauzela pretposljednje mjesto koje dovodi do spuštanja u niži rang natjecanja. Tri kluba imaju 36 bodova, i od ta tri kluba čak dva ispadaju.

NK Sloga raspolaže sa 9 natjecateljskih skupina i nastupa u 12 ligaških natjecanja te ima oko 240 aktivnih igrača i igračica.

Svi koji su gostovali u Novoj Gradišci imali su prilike vidjeti da smo imali velika infrastrukturna ulaganja u stadion: tribine, atletska staza svlačionice i ostalo.

Isto tako svi koji su gostovali kod nas u Novoj Gradišci su bez obzira na ishod utakmice bili srdačno primljeni i počašćeni. Sa svim klubovima nastojimo uvijek njegovati dobre odnose bez obzira na sportski rivalitet I žestinu međusobne utakmice.

U nadi da ćete na plenumu klubova podržati našu inicijativu,

Pozdrav

Nova Gradiška 03.07.2024