Ivona Riđan – budućnost hrvatskog tenisa

13-to godišnja tenisačica Ivona Riđan dolazi iz Slavonskog Broda, iz istoimenog kluba TK Brod. Tenisom se počela baviti sa 7 godina, u istom tjednu kada je i krenula u prvi razred OŠ.
Kao i sva druga djeca u prvih nekoliko mjeseci je odlazila na grupne vježbe, ali je nedugo nakon toga sa nepunih 8 godina, počela sa individualnim treninzima, 3 do 4 puta tjedno. Pokazujući veliki interes i volju za treninzima, te brzo usvajajući i prilagođavajući se na zadatke koji su pred nju postavljeni, sa 9 godina, počinje dosta ozbiljno shvaćati sport kojim se bavi, i pristupati treninzima na način da 5 dana tjedno, svakodnevno odradi po 2 sata teniskog treninga, a vikendima odlazi na turnire, gdje od prvih službenih mečeva bilježi odlične i zapažene rezultate.

Oglas

U naredne dvije godine nastupa na 50-tak turnira diljem Hrvatske od Dubrovnika do Vinkovaca, igrajući u kategorijama U10, U12 i U14, gdje se ponekad nalazi u mečevima i sa 4 godine starijim djevojčicama. Prošle godine sa navršenih 12 godina, osim turnira po Hrvatskoj kreće i sa nastupima na Tennis Europe junior touru, te nastupa uspješno na turnirima u Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj… Osim samog natjecanja i tenisa, stječe mnogobrojna poznanstva i prijateljstva, te je u svakodnevnom kontaktu sa djevojčicama iz cijelog svijeta od Estonije, Švedske, Rumunjske,
Amerike, Brazila, Španjolske, Rusije, što stvara jedno veliko bogatstvo za budućnost.
„Najbolje sam se jesenas u Francuskoj, na turniru koji je odigran u akademiji Patricka Mouratoglua, trenera Serene Williams. Ta akademija je kao svemirski brod, u usporedbi sa uvjetima u kojima ja treniram. Nadam se da će me roditelji ako zaslužim, poslati tamo na neki kamp i usavršavanje, jedno mjesec, dva. To bi bilo super.“

Oglas

Krajem prošle godine Ivona započinje suradnju sa vrhunskim trenerom i pedagogom, Josipom Keller iz Požege, te svakodnevno putuje u Požegu na trening. Također uz taktičke i tehničke teniske treninge, Ivona od početka godine radi i na fizičkoj pripremi, u suradnji sa kondicijskom trenericom iz Novog Sada. Svakodnevnih 3-4 sata dobro koncipiranih i planiranih treninga, trebali bi biti dobra podloga u budućem razvoju i daljnjim aktivnostima.