Ivica Vranješ: Hoćemo čisti nogomet!

Doista je šteta što su dvoje odlične utakmice s puno dobrog nogometa, kvalitetom na razini Liga petice – bez lažne skromnosti – pale u vodu zbog velikih repova koje je izazvalo suđenje. Pravo je vrijeme da se okrene nova stranica, bacimo u vatru kosture iz ormara i poželimo svi skupa – ČIST NOGOMET!

Donosimo post Osijekovog skauta Ivice Vranješa koji vam se može, ali i ne mora svidjeti, ali ono što mi , a vjerojatno i svi ljubitelji nogometa želimo je Fair play igra, dobro i korektno (ne i savršeno) suđenje, a ovo je idealna prilika za vidjeti kako će sudac ove utakmice proći u očima svojih mentora i kontrolora – za dobrobit nogometa i za dobrobit svih klubova koji će se u budućnosti vjerojatno naći u situaciji Osijeka – vrijeme je za pravu, odrješitu i pravednu reakciju!

No nekako se čini da će za nekoliko kola Rijeka biti ta koja će plakati zbog kardinalnih i grubih grešaka na svoju štetu pa zatim Gorica, pa Hajduk i tako u krug…Doista je vrijeme da se nešto promijeni jer šteta je da dobar, dobar nogomet pada u drugi plan zbog neznanja ili tendencioznosti – tko će znati!

Ivica Vranješ:

Noć je prošla. Sna niotkuda.
Kažu stariji ljudi: “prespavaj jutro je pametnije od noći”.
Nažalost, ono nije bilo lako za preživjeti. Trener sam nogometa , roditelj i živim nadomak jednog lijepog grada na istoku Hrvatske.
Sinoć su svi postulati na kojima sam zasnivao svoj profesionalni i ljudski nogometni put poraženi.
Pogreške, nesnalaženje, procjena, tendencioznost.
Svi akteri ove igre griješe, jer je ona dinamična i živa i to je normalno.
Ovdje je problem daleko ispod pojavne razine, on ocrtava sve čemu nas ne uče ni u školi ni u crkvi, a nadam se ni u obiteljima.
Problem je što se na ovaj način opetovano stvara animozitet i mržnja između ljudi, gradova i regija ove jedine nam domovine.
Kad će nevidljivi režiseri ovog teatra apsurda shvatiti da je dosta.
Hoćemo čist nogomet.
Hoćemo sigurnost naše djece u svakom kutku naše zemlje.
Ima li itko snage očistiti ove nakupine zla.
Suci su samo jedan od aktera igre. Nikako i najvažniji, a oni se počesto pretvaraju u vladare nogometa u HR,
plešu na rubu arogancije i samodostatnosti.
I na kraju umjesto da pričam o ” nakon Bakira najboljoj lijevoj nozi Osijeka” mi još uvijek ne znamo što nam se dogodilo.
Puno je u proteklim godinama bilo onih koji su bili oštećeni, pokradeni subjektivno ili objektivno, nebitno.
Bitno je da niko nikada ni za šta nije odgovarao.
Više od igre.
Sigurno.
BVB…