Ivano Đevlan osvojio srebro na Svjetskom kupu

Proteklog vikenda u Budimpešti se održao “Hungarian Kickboxing World Cup”, najprestižniji Svjetski kup u kickboxing-u, sa više od 3000 prijavljenih natjecatelja sa svih kontinenata! KBK Borac Požega nastupio je u Kick Light-u sa svojim starijim kadetima (najbolji tim u Hrvatskoj), Ivano Đevlan i Ivona Novak uz pratnju trenera Mateja. Nastupi su bili u nedjelju, a kategorije nikad punije natjecateljima.
Ivona je u ždrijebu izvukla deblji kraj i došla na višestruku Svjetsku prvakinju u LC i PF iz Engleske. U žestokoj borbi ipak je zaustavljena u prvom kolu te nažalost ostaje bez plasmana.
Ivano je također dobio nezgodan ždrijeb, gdje je do zlata morao proći sve “opasne” borce. Pa tako u prvom kolu dobiva Slovenca od >90 kg- borili su se u apsolutnoj kategoriji +69kg. Ivano ga na iznenađenje svih pobjeđuje s ogromnom bodovnom razlikom i čistom dominacijom. U polufinalu mu dolazi Njemac- trenutni osvajač Svjetskog kupa u Light Contact-u, međutim Ivano ga bez puno muke pobjeđuje te prolazi u finale. U finalu se susreće sa već starim rivalom, aktualnim Svjetskim prvakom (iz Slovačke) u toj kategoriji. Ovo im je bio tako već treći okršaj ove godine u finalima najvećih natjecanja, drugi u finalu Svjetskog kupa. U zadnjem finalu Europskog kupa u Sarajevu Ivano ga je pobjedio. Nažalost, primjenio je krivu taktiku te u prvom dijelu borbe gubi vodstvo, što Slovak iskorištava te ipak pobjeđuje. Ivano je tako osvojio 2. mjesto na Svjetskom kupu po 2. put ove sezone. Trenutno je i dalje 2. na Svjetskoj ljestvici u apsolutnoj kategoriji Starijih kadeta u Kick Light-u, što je potvrdio novim bodovima koje je osvojio ovim plasmanom.

Borac tako završava službeni dio sezone, treninzi se nastavljaju do 1.7., nakon čega slijedi pauza do 1.9., dok neki od natjecatelja čekaju i nastup za reprezentaciju preko ljeta- za njih naravno nema odmora.