Ivančica i Bednja uspješni domaćini

Današnjim utakmicama u Beletincu i Ivancu započelo je 16. kolo Elitne lige Varaždin. Ako je suditi po prvim utakmicama, gostima se teško piše u nedjelju.

Oglas

IVANČICA – JALŽABET 1:0

Oglas

Ogroman posao u borbi za Ligu za prvaka napravili su izabranici Ivice Cikača koji su s minimalnih 1:0 svladali Jalžabet i ostavili ga na velikih šest bodova zaostatka. Slavlje domaćinu donio je najmlađi prvotimac Sven Hrgar koji je pogodio u 75. minuti i praktično osigurao svojoj momčadi plasman među šest najboljih momčadi Elitne lige iako je još dosta bodova u igri. S druge strane gosti bez trenera Vitkovića na klupi ovim porazom djelomično i završavaju sezonu, iako sigurno neće odustati od borbe za Ligu za prvaka, objektivno će teško nadoknaditi ovaj minus koji su sada stvorili, dok iza njih ionako nema nikakve konkurencije koja ih može sustići. Bit će teško pronaći motiv za nastavak sezone u Jalžabetu.

Oglas

– Izuzetno teška i zahtjevna utakmica protiv obrambeno vrlo dobrog i organiziranog protivnika. Unatoč terenskoj inicijativi kroz gotovo cijeli susret, pobjednik je riješen tek u završnoj trećini utakmice. Zahvaljujem se igračima na zalaganju te vrlo bitnoj pobjedi kojom smo napravili dodatni iskorak ka gornjem dijelu tablice – riječi su Ivice Cikača, trenera Ivančice.

BEDNJA – NOVI MAROF 2:0

Bednja je sigurnom pobjedom nad Novim Marofom dodatno povećala ionako lijepu bodovnu prednost na vrhu Elitne lige, doduše, nedjeljnim utakmicama Nedeljanec i Polet ga mogu smanjiti, no ostaje vidjeti što će oni napraviti. U Beletincu se gost iz Novog Marofa dobro držao do odmora, no u nastavku golovi Tomislava Hercega iz 70. te Rodriguesa iz 82. odlučuju pitanje pobjednika.

– Odigrali smo danas jednu discipliniranu i rutinsku utakmicu gdje smo bili dominantni u oba poluvremena i zasluženo dobili, gosti su pružali dobar otpor u prvom poluvremenu, ali u drugom više nisu mogli pratit nas tempo – za Sportalo je rekao Saša Paska, trener Bednje.

Teška utakmica protiv lidera  prvenstava koji je opravdao ulogu favorita. Znali smo da im je prekid jako oružje  i da to moramo obranit nažalost po nas nismo uspjeli. Dečkima nemam kaj zamjeriti dali su sve od sebe i pružili su dobru igru… Nažalost to nije bilo dosta. Dobitak za na u ovoj utakmici  je nastup četvorice naših juniora – riječi su Krunoslava Turkovića, trenera Novog Marofa.