Ivana Purkić i Marin Županović novi državni rekorderi

Proteklog je vikenda održano Otvoreno pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u para atletici – Croatia Open 2020 za osobe s invaliditetom na kojemu su se istaknuli Ivana Purkić i Marin Županović koji su postali novi državni rekorderi.

Nakon dva dana natjecanja, na kojemu je nastupilo 14 klubova iz cijele Hrvatske, postignuti su
izvrsni rezultati. Na natjecanju je ukupno postavljen čak 31 državni rekord što dokazuje da su svi natjecatelji bili iznimno motivirani i dobro pripremljeni.

Atletski klub za osobe s invaliditetom „Vinkovci“ bili su i više nego odlični na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske i ovoga puta vraćaju se sa čak DVA državna rekorda i PET medalja (2 zlata, 2 srebra, 1 bronca). U bacanju koplja (600g) Marin Županović (kategorija F54) postavio je novi državni rekord koji sada iznosi 15.92m te je s tim rezultatom zauzeo ukupno 3.mjesto.

U bacanju kugle (4kg) s rezultatom 6.80m zauzeo je odlično drugo mjesto. Marinu je ovo bio prvi nastup na državnom prvenstvu za AKOSI Vinkovci. Eva Blažević (kategorija F56) u disciplini bacanja koplja (600g), sa puno iskustva u bogatoj karijeri sa rezultatom od
13.30m osvojila je zlatnu medalju, dok je u disciplini bacanja diska (1kg) osvojila srebrno odličje sa rezultatom od 11.84m.

U bacanju koplja (600g) u kategoriji F46 nastupila je Ivana Purkić kojoj je ovo bilo prvo državno prvenstvo. U svojoj premijeri odmah je pomela konkurenciju, osvojila zlatnu medalju i bacila državni rekord koji sada iznosi 19.68m. Tomislav Šarac nastupio je u disciplini bacanja koplja (600g) u kategoriji F40 te je sa rezultatom od 10.66m zauzeo visoko 5.mjesto. U disciplini bacanja kugle (4kg) Tomislav je zauzeo 6.mjesto sa rezultatom od 5.46m.

Nastavak odličnih rezultata usprkos cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji, osvojene medalje i postavljeni državni rekordi, svakako nam daju jedan dodatni motiv u klubu. Sportaši su bili odlični, vrhunski su odradili natjecanje. Također mi je drago da se novi članovi uključuju u trenažne procese i upornim i kvalitetnim radom postižu vrhunske rezultate – izjavio
je predsjednik kluba Dalibor Pavić.

U ekipnom poretku, AKOSI Vinkovci je zauzeo ukupno 9.mjesto sa ukupno osvojenih 1736 bodova. Pobjednici ekipnog prvenstva Hrvatske su AKOSI Agram iz Zagreba (6554 boda), drugo mjesto zauzeo je AK Odisej iz Kutine (5926 bodova) dok je treće mjesto pripalo AKOI Uriho iz Zagreba (3693 boda).

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.