Ivan Vida strpljivo čeka nastavak i marljivo održava zavidnu formu

Rukomet, kao i ostali sportovi, i dalje je u drugom planu zbog svima nam znane situacije koja je, kako u Hrvatskoj pa tako i u Našicama, pod kontrolom. Bez obzira na dolazak lijepog vremena i dolazak Uskršnjih blagdana ne smijemo se opustiti i prestati se pridržavati uputa. Stoga smo se danas čuli telefonski s još jednim Gromom – Ivanom Vidom koji nam je u razgovoru otkrio kako održava formu te što očekuje u narednim danima.

Još uvijek sam u zavidnoj formi

“Trenutno se nalazim u Našicama zajedno s djevojkom, treniram kod kuće kao i u parku te na taj način održavam formu koja je još uvijek na zavidnom nivou. Treniram, kao i ostali dečki, prema programima koje smo dobili od svojih trenera, a svi zajedno komuniciramo putem poruka te video konferencijom i to nekoliko puta tjedno.”

Ovo je dobra prilika za usavršavanje kulinarskih vještina

“Dnevni režim mi je takav da nakon doručka odradim trening, ako je baš potrebno odem do trgovine, pročitam knjigu ili pogledam epizodu serije kojih u današnje vrijeme ima na pretek, a ponekad i skuham nešto – jedan dan je djevojka zadužena za ručak, a ja kuham drugi dan. Naime, na ovu situaciju gledam kao na dobru priliku da usavršim kulinarske vještine. Prehrana u životu svakog sportaša je izrazito bitna i moramo strogo paziti što jedemo.”

Moramo se sami dodatno motivirati

“Život u ovoj situaciji nije jednostavan, prije smo imali svoju rutinu – svakodnevno sam se družio s dečkima iz kluba, bilo to na treningu ili izvan njega. Ima li smo takav režim rada koji nam je davao dodatnu motivaciju, a toga više nema i neće biti još neko vrijeme i to mi najviše nedostaje. Stoga se moramo sami dodatno motivirati i razmišljati dugoročno te održati fizičku formu što je više moguće. Samodisciplina je najbitnija i vjerujem kako ćemo se ukoro vratiti u normalu smirivanjem ove situacije s koronavirusom.”

Redovito se čujem sa svojom obitelji

“U mom Zagrebu situacija je isto tako pod kontrolom – naravno da ima najveći broj zaraženih pošto Zagreb ima i najveći broj stanovnika, a bitno je to da broj zaraženih ne raste eksponencijalno nego linearno i na tome se moramo zadržati. Redovito se čujem i sa svojom obitelji, oni su svi dobro i pokušavaju funkcionirati normalno koliko im ova situacija dozvoljava.”

Uskoro se vidimo u dvorani

“Ova sitaucija s koronavirusom nam je pomogla da počnemo više cijeniti slobodu i način života kojeg smo imali prije ove krize. I na kraju bih poručio svim našim navijačima da će i ovo proći i da ćemo se uskoro vidjeti u dvorani gdje ćemo se veseliti novim pobjedama!”

Izvor NEXE