Ivan Šarić brončani na Euru

Još je jedan ogroman uspjeh iza sjajnog hrvatskog šahista, Ivana Šarića. Šarić je u Sloveniji na Euru osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Oglas

Najbolji hrvatski šahist, Ivan Šarić, osvojio je treće mjesto na Europskom prvenstvu koje se od 26. ožujka do 6.travnja igralo u slovenskim Termama Čatež. Šarić je broncu osvojio u jakoj konkurenciji od preko 300 igrača od kojih je 116 velemajstora. Ivan je imao 8 bodova iz 11 kola, a u zadnjem je kolu remizirao s crnim figurama s osvajačem turnira, Nijemcom Matthiasom Bluebaumom. U slučaju pobjede nad Nijemcom, Ivan bi ponovio svoj uspjeh iz 2018. godine, kada je u Batumiju u Gruziji postao prvak Europe. Šarić je brončanu medalju s EP-a dodao u svoju fantastičnu kolekciju u kojoj su još titule juniorskog prvaka Europe 2007. godine, te juniorskog prvaka svijeta iz 2008. Ivan Šarić je trenutno 33. igrač svijeta na live ljestvici s rejtingom 2703, te se vratio u klub igrača od preko 2700 bodova rejtinga.

Oglas

Na turniru je nastupilo 15 hrvatskih igrača, a osim Šarića od hrvatskih igrača nagrađeni su i Zdenko Kožul i Mikanovčanin Ante Brkić koji su osvojili 7,5 bodova. Kožul je završio na 19. mjestu, a Brkić je bio 30. Šarić i Kožul su se ovim plasmanom kvalificirali na Svjetski kup.

Oglas