/Ivan Rakitić s nekog drugog planeta FIFPRO ZABRINUTA ZA IVANOVO ZDRAVLJE
vida rakitić

Ivan Rakitić s nekog drugog planeta FIFPRO ZABRINUTA ZA IVANOVO ZDRAVLJE

Zanimljiva opservacija stiže s adrese Međunarodne federacije profesionalnih igrača FIFPRO. Naime Ivan Rakitić je jedan od igrača koji kroz sezonu odigra nevjerojatno puno utakmica na vrhunskom nivou što je prava rijetkost, ali i pomalo zabrinjavajuće.

Studija pod nazivom Na Granici donosi kao najočitiji primjer našeg reprezentativca koji je jedan od onih koji su skupili preko 80 utakmica i nanizali preko 100 000 kilometara. Rakitić je preciznije prošle sezone odigrao 68 utakmica -14  s reprezentacijom s kojom je proputovao 30.000 kilometara.

Sindikat ističe da je potrebna pauza od pet dana kako bi se organizam regenerirao i vratio u stanje u kojemu bi se trebali izbjeći zdravstveni problemi. Na kraju sezone bi nogometaši morali odmarati barem 4 tjedna, a u zimskoj pauzi minimalno 2 tjedna.

Foto Slobodan Kadić

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.