Ivan Petković: Čitav nogometni život u jednom klubu!

Uskoro krećemo s izborom sportske legende Slavonije i Baranje, kandidata je zaista puno, a da nije onog kriterija da se na plećima mora imati najmanje 35. godina sasvim sigruno bi ozbiljan kandidat bio i Ivan Petković, čovjek koji “sto godina” uspješno brani za pleterničku Slaviju.

Oglas

Ikona pleterničkog trećeligaša čitav je život u Slaviji, nikada nije mjenjao klub, a na Slavijinu treningu prvi se put pojavio 1995. godine kad je napunio 7. Ivo, kako ga svi zovu rođen je 21. srpnja 1988; završio je osnovnu školu u svojoj Pleternici, zatim srednju Tehničku školu u Požegi. Akademsku titulu zaradio je završivši diplimski studij elektrotehnike u Osijeku.

Oglas

Oženjen sam i otac jedne prekrasne djevojčice. Nogomet sam počeo igrati sa 7 godina u Slaviji i to je moj jedini klub. Sa seniorskim nogometom počeo sam već sa 16 godina, kada sam odigrao i prvu seniorsku utakmicu za Slaviju – kratko se predstavio Ivo.

Oglas

Krenimo standardnim pitanjem o koroni i prekidu prvenstva?

Što se tiče korona virusa jedina dobra stvar je što kod nas u požestini nema oboljelih. Nadam se da će se to održati što duže i da će ljudi, kako kod nas u županiji tako i u cijeloj Hrvatskoj početi stvar shvaćati ozbiljno i pridržavati se uputa koje nalažu strucnjaci i da ćemo svi iz ovoga izaći živi i zdravi. Ja trenutno još radim tako da i ne stignem baš trenirati, ali potrudim se odraditi bar snagu pošto nemamo baš nekog izbora za treniranje. Dok se moglo otišao bi u dužu šetnju, a sad je najbolje ostati u kuci i ne izlaziti nigdje previše.

Vratimo se nogometu, nakon lošeg ulaska u sezonu jesen je završila vrlo dobro, a i proljetni start je svakako zadovoljavajući?

Prvi dio sezone nije dobro krenuo što se tiče bodova, u prvih 5 kola imali smo samo 1 bod, igrali smo jako dobro, ali nas rezultat nije htio, nakon šestog kola i prve pobjede krenulo je na bolje i uspjeli smo napraviti nekakvu zalihu bodova. Unatoč tome na kraju polusezone napustio nas je trener Bognar, te smo zimske pripreme jako dobro odradili pod vodstvom novog trenera Dujića. U nastavku sezone na gostovanju odigrali smo solidnu utakmicu ali bodovi ostaju domaćinu, u sljedećem kolu smo dočekali Graničar u Požegi i nakon lošeg prvog poluvremena odigrali odlično drugo poluvrijeme i osvojili bodove. Svojim osobnim učinkom mogu reći da sam zadovoljan, ali uvijek to može bolje.

Hoćemo li uskoro dočekati nastavak sezone koja je zaista trebala biti vrlo uzbudljiva?

Iskreno volio bi da se prvenstvo nastavi što prije, i da se stvari vrate u normalu, ali s obzirom na situaciju nisam siguran da će se to ostvariti. Ako se ipak nastavi cilj nam je biti što bolje plasiran na tablici, maknuti se na vrijeme od opasne zone.

U ove tumorne dane pokušavamo sve začiniti s malo smijeha, pa nam je i Ivo ispričao zanimljivu anegdotu, doduše na račun bivšeg suigrača.

Jedna anegdota koja mi pada na pamet,  subota, pred nama važna utakmica, trener ulazi u svlačionicu i govori sastav, dolazi do Valentina Podobnika Dude i kaže ti ćeš Dudo igrati stopera, a mi svi u smijeh – Dudo je zaspao na utakmicu u 4 posljepodne!