Ivan Paravac mlađeseniorski prvak Hrvatske!

Proteklu je subotu (14.1.2023. g.), Dvoranskim prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore/ke, otpočela sezona atletskih državnih prvenstava u zatvorenom.

Oglas

Najbolji regionalni atletski klub, AK „Slavonija-Žito“, u Osijek donosi sedam državnih medalja: jedno zlato, četiri srebra i dvije bronce.

Oglas

Najsjajniju državnu medalju osvaja Ivan Paravac u disciplini skok s motkom. Zanimljivo je istaknuti da je Paravac, samo tjedan dana prije, na domaćem terenu, slavio s preskočenih 5,34m, što ga je, na ljestvici najboljih hrvatskih motkaša svih vremena, postavilo na visoko drugo mjesto, da bi sada, uz titulu prvaka države, u kratkom vremenu popravio svoj najbolji rezultat u karijeri koji sada iznosi 5,40m.

Oglas

Najtrofejnija, iako je tek uplivala u mlađejuniorske vode, bila je sprinterica Mia Wild. Nju  se u medijima u posljednje vrijeme dosta spominjalo jer je, od početka ove sezone, čak četiri puta rušila državne rekorde, a sada je nastupila u utrkama na 60m (7,52) i 60m s preponama (8,54; kval. 8,52) i u obje ostvarila titulu viceprvakinje države koju prati srebrna medalja oko vrata.

Da  AK „Slavonija-Žito“, nakon dugo vremena, u „stalnoj postavi“ na postolju ima državnu medalju u troskoku, pobrinula se talentirana Leonarda Patača kojoj je spoj brzine i eksplozivnosti donio srebrnu medalju i titulu viceprvakinje države (11,82m).

Viceprvak države postaje i Karlo Salaj u disciplini skok s motkom, zahvaljujući preskoku iste visine kao njegov klupski kolega Rocco Martinović (4,40m), a o plasmanu je odlučio broj pokušaja pa se tako Salaj okitio srebrnom, a Martinović brončanom medaljom.  Iz navedenog bi se dalo zaključiti da je uspješna škola skoka s motkom i dalje prevelik zalogaj drugim hrvatskim klubovima, uzmemo li u obzir da su, i na ovom natjecanju, cijelo postolje „zauzeli“ Slavonijaši.

Za kraj, odlično raspoloženi skakač u visDavid Kurtek, još se jednom okitio državnom medaljom: ovaj mu je put pripala bronca zahvaljujući preskočenih 1,85m.

Sljedeće državno natjecanje, na kojem će AK „Slavonija.Žito“ Osijek nastupiti, je nadolazeće Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore/ke (21.1.2023. g.), a najnovije informacije o nastupima i rezultatima možete doznati na njihovoj facebook i instagram stranici.