Ivan Nevistić od ljeta na golu Dinama

Đakovčanin Ivan Nevistić, mladi hrvatski reprezentativac od ljeta će zamijeniti dres Rijeke onim aktualnog prvaka Dinama. Nakon što se transfer već duže vrijeme najavljivao danas je dobio i službenu potvrdu, ugovor s Modrima je potpisan i Ivan će biti nasljednik Dominika Livakovića koji će u ljeto gotovo sigurno put neke lukrativne europske destinacije. Kako doznajemo, Nevistić je ugovor s Dinamom potpisao do 2026. godine, a Rijeka će za njegov transfer dobiti milijun i pol eura.

“Želio bih izraziti veliko zadovoljstvo i sreću zbog mog potpisa za Dinamo. Svojim nastupima i prezentacijama kad za to dođe vrijeme opravdat ću povjerenje koje sam dobio od strane hrvatskog prvaka. Ostajem još neko vrijeme u Rijeci gdje ću sigurno dati sve od sebe za dobre rezultate. Ovim putem želim zahvaliti vodstvu Rijeke na svemu što su mi omogućili. Pamtit ću sve lijepe trenutke, kojih je bilo puno. Potpis za Dinamo sigurno je nešto što svakom nogometašu i golmanu može biti samo na ponos i veselim se izazovima na domaćem i europskom planu u plavom dresu”, rekao je 22-godišnji Nevistić za službenu Dinamovu stranicu.

195 centimetara visoki vratar prve nogometne korake napravio je u svom Đakovu gdje su ga vrlo rano prepoznali kao izniman potencijal, već sa 14 je bio u reprezentativnom okruženju što je i nastavio sve do U-21 reprezentacije, a od 2016. godine je u Rijeci koja je s njim sustavno radila, slala ga na posudbe da bi skupljao iskustvo i izrastao u sjajnog vratara kakav je danas. U aktualnoj sezoni skupio je 18 nastupa, 10 u HNL-u, 6 u Europskoj ligi te dva u Kupu. Posebno je impresivan bio u europskim iskušenjima Rijeke u kojima je radio čuda i sam sebi pomogao da ostvari unosan transfer, a aktualna vrijednost mu je 3 milijuna Eura.

Dinamu će se priključiti na ljeto do kada ostaje na posudbi u Rijeci. Naravno da mu motiva neće nedostajati, nije daleko od Dalićevog popisa, a s obzirom na aktualnu formu konkurenata izuzev Livakovića objektivno je i očekivati da će biti među tri putnika na Europsko prvenstvo.

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.