Ivan Horvat s najboljim rezultatom sezone, Mia Wild izjednačila (vlastiti) državni rekord - SPORTALO

Ivan Horvat s najboljim rezultatom sezone, Mia Wild izjednačila (vlastiti) državni rekord

Jučer (24. veljače 2021. g.) je u Beogradu održano jedno od najvećih međunarodnih natjecanja u regiji, 6. po redu Serbian open indoor meeting. Čak je pet atletičara Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ imalo čast nastupiti na mitingu.

Ivan Horvat skakao je rame uz rame sa svjetskim prvakom u skoku s motkomArmandom Duplantisom, koji u konačnici pobjeđuje s preskočenih 6,10m. Na Ivana je to poticajno djelovalo jer i on preskače svoj najbolji rezultat sezone (SB), visinu 5,60m, te osvaja 5. mjesto.

Uz skok s motkom, klub je imao predstavnika i u skoku u vis. Točnije, predstavnicu: Sara Aščić osvojila je 5. mjesto preskočivši 1,70m.

Iznenađenje Mitinga bila je, kako ju je predstavio službeni spiker, „djevojčica iz Nuštra kad Vinkovaca, o kojoj će se još čuti“ – Mia Wild. Ova je kadetkinja jedina nastupila u dvije utrke: na 60m i 60m prepone. Ujedno je i jedina predstavnica koja je izborila finale (60m), a tamo izjednačila aktualni kadetski državni rekord (7,68), uz osvojeno 7. mjesto. Na 60m prepone (seniorska visina) u cilj ulazi s odličnih 8,77 (također 7. mjesto).

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek predstavljalo je još dvoje sprintera: Luka Jakobović i Melani Bosić. Oboje osvajaju 12. mjesto u utrkama na 60m. Luka svoju utrku istrčava u vremenu 7,03, a Melani za 7,90.

Ukupni rezultati natjecanja

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.