Ivan Bobetić dvostruki dvoranski prvak Hrvatske

U Zagrebu je od 7. do 11. siječnja odigrano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za tenisačice i tenisače do 12 godina. A početak godine nagovijestio je i sjajne vijesti za članove Teniskoga kluba Đakovo jer je na ovom natjecanju nastupilo i dvoje đakovačkih tenisača: Ivan Bobetić i Lena Drmić.

Oglas

Fantastičan je rezultat napravio Ivan Bobetić u muškoj konkurenciji koji je bez izgubljenoga seta došao do titule pobjednika. Ivan Bobetić je turnir počeo kao prvi nositelj i odmah je krenuo pobjedom u prvom kolu protiv kvalifikanta Stefana Bjelovuka. Pobjeda mu je pripala rezultatom 6:1 i 6:3. U drugom je kolu đakovački mladi tenisač bio bolji od Rafaela Halužana (6:0 i 6:1), da bi mu u četvrtfinalu protivnik bio šesti nositelj Matej Malčić kojeg je izbacio s turnira pobjedom u dva seta: 6:2 i 6:3. Niti u polufinalu nije bilo problema za mladog Bobetića. Protiv trećega nositelja Emila Šverka Ivan je slavio s uvjerljivih 6:0 i 6:3. Pomalo iznenađujuće i finale se plasirao peti nositelj Dubrovčanin Vlaho Petković. Bobetić je bio nemilosrdan i prema njemu. U finalu je slavio s uvjerljivih 6:2 i 6:1.

Oglas

Ivan Bobetić iz Zagreba je ponio još jednu titulu: onu pobjednika u igri parova. Zajedno s Vlahom Petkovićem u finalu je bio bolji od para Luka Mitrović/Ivan Božićević rezultatom 4:6: 6:4 i 11:9.

Oglas

Odličan je rezultat ostvarila i mlada Lena Drmić. Ona je došla do četvrtfinala u konkurenciji djevojčica. Lena je izgubila u četvrtfinalu od kasnije pobjednice Korane Barišić. U prvom je kolu bila bolja od Paule Smolčić, dok je u drugom slavila protiv Adrijane Eterović.