Ivan Antunović ne popušta koroni: »Svaki dan treniram sam i čujem sa suigračima«

Koronavirus je, nažalost, spustio zastore na nogometne travnjake i tako označio naprasni kraj već započetoga proljetnog natjecanja. Nogometaši su bili primorani sačuvati vedar duh i održavati tjelesnu formu u nesklonim uvjetima. Jedan od profesionalaca, daleko poznat županijskoj nogometnoj javnosti PSŽ, kojega je ova situacija posebno dotakla je 24–godišnji napadač HNK Šibenik, Ivan Antunović, koji je izdvojio jučerašnjeg kišnog dana vrijeme za razgovor sa Sportalom. Ovaj je razgovor znakovit i donesenom odlukom HNS-a o promociji Šibenika u Prvu ligu.

»Provodim vrijeme sa suprugom Ivanom i kćerkom Nikom. U krugu obitelji. Provodimo više vremena zajedno, odlazimo u šetnje na livade i to bude uvijek zanimljivo. Pomažem djedu u voćnjaku pa i to koristim kao svojevrsni trening. Iskreno, u prvome trenutku nisam mislio da će se to toliko odužiti i da se neće uopće igrati. Ipak kako je bilo i kako se odvijao virus najbitnije je zdravlje svih nas«, započinje priču Antunović koji se nalazi u rodnome Kutjevu.

Nakon što dan započne s obitelji, posvećuje se treninzima za koje kaže da ih sam smišlja.

»Imam vlastiti plan. Svaki drugi dan radim snagu prijepodne, a svaki dan trčim. Tako da radim i po dva puta na dan. Što se trčanja tiče odlazim u šumu i brda, uglavnom gdje stignem. Pokušavam biti na mjestima gdje je manje ljudi ili ih nema. U posljednje vrijeme treniram na stadionu NK ‘Mladost’ Čađavica koji se nalazi u blizini Slatine. Tamo je lakše isplanirati trening iako je i tada teže jer sam sam«, kazala nam je šibenska ‘devetka’.

Ruku na srce, nije to to. Dobro je znano da svakome nogometašu, osim lopte, nedostaju svlačionica i s njom povezan timski duh. Vrijednosti su to koje više prepoznajemo i cijenimo tek kada bivamo odvojeni.

»Naravno da nedostaju. Upravo se to vidi u ovoj situaciji. Mogu reći da je naš timski duh upravo takav. Svi smo kao jedan. Od rada i ozbiljnosti na treningu do druženja izvan terena. Sve se vidi na našim rezultatima! Na treninzima se odlično radi. Trener Krunoslav Rendulić ušao je među nas igrače kao jedan od nas. Ali ne samo on, nego i svi u klubu. Svaki dan se međusobno čujemo i jedva čekamo da sve ponovno krene u normalnim uvjetima«, iskreno će Antunović koji dodaje da ga je šibenska publika lijepo prihvatila.

 

Jučer je iz ureda HNS-a na Šubićevac sletjela odlična vijest! Naime, Šibeniku je odobrena prvoligaška licenca i od natjecateljske sezone 2020./2021. ‘narančasti’ će nakon osam godina ponovno igrati u najvišemu rangu hrvatskoga nogometa. Dojmove je podijelio naš sugovornik.

»Cilj je bio plasirati se u Prvu ligu što smo na tablici uspjeli, a sada je to i administrativno potvrđeno. Otpočetka sezone znali smo da će nam put do toga cilja biti težak, no timski duh nije dolazio u pitanje, radili smo i borili se i na kraju uspjeli. Svi smo se tomu maksimalno posvetili. Navijačima, Funcutima, želim poručiti da dolaze i dalje bodriti nas, a mi ćemo davati sve od sebe kako bismo ih usrećili«, poručuje Kutjevčanin.

»Nakon dugo godina Šibenik je tamo gdje mu je i mjesto. Vjerujem u nas i znam da nema nikakvih problema koji bi bili pred nama«, zaključio je razgovor Antunović koji već ima prvoligaškoga iskustva iz zagrebačke Lokomotive.

TEKST: Krešimir Putrić

FOTO: Privatni album