Ispišimo povijest s Plamenima

Večeras od 19,00 sati se u požeškom Grabriku zaista piše povijest sporta grada na Orljavi. Nikada Požega nije imala prvaka države u kolektivnom sportu, nikada zapravo nije bila niti blizu. Po prvi puta u povijesti u sljedećoj sezoni čitava županija neće imati trećeligaša u nogometu, u kolektivnom sportu prvoligaši su samo još stolnotenisači. Slavonija i Baranja su u 32 godine samostalnosti imale prvaka samo u ženskom nogometu. Košarkašice Plamena mogu biti druge!

Oglas

Dakle, večeras se u Grabriku igra majstorica za prvakinje Hrvatske između Plamena i dubrovačke Raguse, aktualnih prvakinja. Krenulo je naopako, u prvom susretu Plamen je izgubio prednost domaćeg terena, pa je u Dubrovniku pao bez puno borbe i sve se činilo kao – gotovo. No onda slijedi veliki preokret, 30+ pobjeda u drugoj domaćoj utakmici, pa slavlje u zadnjoj sekundi u Dubrovniku i vraćanje serije u Požegu.

Oglas

Iako su Plamene u doigravanje krenule kao prva ekipa Ragusa je svakako bila favorit broj jedan za titulu, a kada su pobijedile u Požegi sav teret se natovario na njihova leđa,  a i nakon izjednačenja na 2:2 stoji kod Raguse. U slučaju pobjede Raguse i obrane naslove svi će to shvatiti kao nešto normalno, nakon povratka od 0:2 Plamene su sve napravile, one zaista nemaju što izgubiti. S druge strane u Dubrovniku se već dvije godine u žensku košarku ulaže velik novac, imali su dobivenu seriju, ako to prokockaju sigurno će podno Srđa biti puno pitanja i za vodstvo kluba i za trenericu i za ekipu. Sportski pritisak i imperativ su sigurno na strani gošći. Ono što će tiskati domaće je publika koja će sigurno gotovo do kraja napuniti dvoranu, nisu dobro reagirale u toj situaciji u Kupu, ali sada imaju iskustvo više, u punim tribinama moraju prepoznati podršku, ali moraju i svojim prije svega pristupom isprovocirati gledatelje da se uključe u utakmicu, da budu glasni, da ne presjede utakmicu nego daju pravi impuls ekipi da da i više nego što može.

Oglas

Kratak igrački kadar sigurno je veliki problem za Plamen, ovo je vjerovali ili ne okruglo 50 službena utakmica za Plamen u ovoj sezoni. Ragusa ih ima 20ak manje! No, ovo su utakmice koje se igraju “na jednoj nozi”, nema tu umora ni ozljeda, sve na glavu pa kako bude!

Još jednom pozivamo sve ljubitelje sporta da danas hodočaste u Grabrik, pomognu Plamenima, ali i sami se upišu u povijest, ovo je utakmica o kojoj će se pisati u povijesnim almanasima slavonske Atene! Grabrik, 19,00!