Irfan Islami gradi sjajnu trenersku karijeru

Rođen je prije 49 godina u Tetovu u Makedoniji, ali je već s 9 godina doselio s obitelji u Donje Andrijevce. Kada je imao 11 godina počeo je igrati nogomet u ondašnjoj Budućnosti iz Donjih Andrijevaca koja mu je matični klub.

Oglas

U Donjim Andrijevcima zadržao se godinu dana te je prešao u pionire BSK-a danas Marsonije. Na Stadionu uza Savu zadržao se 6 godina te je od pionira kroz kadete i juniore došao i do prvog sastava BSK-a. Prvi nastup za seniore imao je kod Stipe Kedže u sezoni 88/89 u domaćoj utakmici protiv Novog Sada. U toj sezoni Međurepubličke lige odigrao je 16 utakmica te je postigao 1 gol u domaćoj pobjedi s 2:0 protiv Bratstva iz Gračanice. Nakon te jedne sezone u seniorima BSK-a odlazi u Vinkovce u ondašnji Dinamo, pa u suhopoljsku Mladost 127, pulsku Istru i splitski Hajduk koji je bio kruna njegove igračke karijere u sezoni 97/98.

Oglas

Nakon Hajduka Irfan Islami otišao je u Makedoniju u Shkendiju, da bi se nakon toga vratio u Bjelovar u kojem je stekao veliko prijateljstvo koje traje i danas s Ognjenom Vukojevićem. U sezoni 2005/2006 iz Bjelovara se vratio u Donje Andrijevce u kojima je još igrao za prvu ekipu te je počeo raditi kao trener sa sve 3 mlađe selekcije kluba. U matičnom Tomislavu bio je je 3 sezone, da bi nakon toga naredne 3 proveo kao trener Gundinaca. U jesen 2017. godine postaje trener Marsonije u kojoj je bio prvih 10. kola.

Oglas

Nakon rada u Marsoniji vraća se ponovno u svoje Donje Andrijevce u kojima je bio godinu i pol dana, a onda je stigla ponuda Šokadije iz Babine Grade. Ovaj klub natječe se u MŽNL Osijek / Vinkovci, dok ih je Irfan Islami vodio u posljednjih 6. kola u jesenskoj polusezoni. Na ljestvici se momčad iz Babine Grede nalazi u sredini ljestvice na 7. mjestu.

Islami ima i trenerske ambicije, ali ne žuri. Želja mu je jednoga dana vratiti se u Marsoniju, ali voditi klubove i u većem rangu natjecanja. Biti igrač ili trener nije isto. Ima puno različitosti i jako malo zajedničkog.

U trenerskoj karijeri Irfan Islami je 2 puta bio prvak i to s Tomislavom iz Donjih Andrijevaca u Prvoj, a s Gundincima u Drugoj Županijskoj ligi. Matični klub je iz Prve županijske uveo u Međužupanijsku, dok je s juniorima osvojio 5 naslova. Tako je s juniorima Gundinaca 3 puta bio pobjednik svoje lige, a isto je 2 puta učinio s juniorima Tomislava iz Donjih Andrijevaca sa čijim je pionirima 4 puta postao prvak lige. (Josip Šebalj)

Foto Facebook Irfan Islami