Intervju s trenerom Nebojšom Bajićem: Osvrt na sezonu i put do titule prvaka s ekipom Radnički Dalj

Radnički Dalj osigurao je titulu prvaka MŽNL Osijek-Vinkovci dva kola prije kraja te je tako osigurao plasman u Treću NL Istok. Iza Radničkog je odlična sezona, obilježena brojnim uspjesima i izazovima. Kako bismo saznali više o putu do prvaka, razgovarali smo s njihovim trenerom, Nebojšom Bajićem. U nastavku vam donosimo osvrt na sezonu kroz njegove oči, otkrivajući ključne trenutke, strategije i poteze koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu.

Treneru Bajiću, čestitamo na osvojenoj tituli prvaka četiri kola prije kraja prvenstva. Kako biste opisali ovu sezonu?

Hvala vam. Ova sezona bila je izuzetno izazovna i dinamična. Preuzeo sam Radnički mjesec dana prije početka prvenstva, ne poznavajući momčad niti ligu. Uz to, mnogi igrači su bili na godišnjem odmoru, a ekipa je bila daleko od kompletirane. Imali smo samo 30 dana za pripreme, što je bilo premalo za ozbiljnu uigranost momčadi. Trebalo je vremena da se igrači naviknu na moje metode rada, a meni da prepoznam njihov potencijal. Početni rezultati bili su osrednji i promjenjivi, ali prekretnica je bio poraz u Vardarcu u petom kolu. Tada sam shvatio da nismo ništa lošiji od prvoplasiranih ekipa, što nas je potaknulo na promjenu taktike i prelazak na napadački stil igre. – rekao je za početak Nebojša.

Što je doprinijelo vašoj pobjedničkoj seriji koja vas je dovela do drugog mjesta na kraju polusezone?

Nakon te promjene taktike i pristupa, igrači su pokazali svoju pravu kvalitetu, što je rezultiralo pobjedničkom serijom. Na početku sezone cilj uprave bio je sredina tablice, no nakon što smo završili jesen dva boda iza prvoplasiranog Vardarca, odlučili smo napasti prvo mjesto na proljeće. Prepoznali smo što nam nedostaje i tijekom prijelaznog roka doveli stopera Dejana Vajića i “playmakera” Matiju Mišića, što se pokazalo kao ključni potez. – ističe Nebojša.

Kako biste ocijenili konkurenciju i samu ligu?

Liga je bila izuzetno teška, s 34 kola, što je previše za amaterski nogomet. Naša najveća prednost bila je širina i kvaliteta rostera. Imali smo igrače s prvoligaškim iskustvom, što je olakšavalo posao. Često su individualne kvalitete igrača bile odlučujuće, bilo da se radilo o obranama našeg golmana Matkovića ili pojedinačnim potezima napadača koji bi riješili utakmicu. Uspjeh smo ostvarili zahvaljujući tome što smo tu kvalitetu uspjeli uklopiti u momčad i svi su radili zajedno za rezultat. – dodaje Nebojša.

Postoji li nešto što biste posebno istaknuli iz ove sezone?

Bodove smo često gubili na “malim” utakmicama protiv ekipa koje su se borile za ostanak, dok smo najbolje igre prikazali u derbijima. Naša napadačka igra rezultirala je prosjekom od 2,6 postignutih golova po utakmici, a naš igrač Popović postao je najbolji strijelac lige. Također bih istaknuo podršku uprave koja nijednom nije dovodila moj status u pitanje, čak ni kad su rezultati bili lošiji. Ta sigurnost mnogo znači treneru i olakšava rad. – ističe Nebojša.

Kakvi su planovi za iduću sezonu?

Još nisam razgovarao s upravom o svom trenerskom statusu za iduću sezonu, pa ne bih spekulirao o ciljevima. Ipak, vjerujem da Radnički u trećoj ligi neće biti prolaznik, već će igrati ozbiljniju ulogu. – poručuje Nebojša.

Hvala vam na praćenju i podršci. Želim Sportalu puno uspjeha u daljnjem radu. – za kraj je dodao Nebojša.