Ilijana Lončar još jednom nadmašila samu sebe

Ain’t no Mountain High Enough…kao naručeno za Ilijanu Lončar i njene bliske suradnike te naravno prave junake ove divne plesne priče koja traje već dugi niz godina, a u ovom je navratu na pozornici bilo i superjunakinja i superjunaka. Iznimno vrijedna i nedovoljno cijenjena Ilijana, kao i njena divna i plemenita grana tjelesne aktivnosti, prisutna je na sceni već nekoliko desetljeća u kojima je odgojila i usmjerila brojne mališane i mlade ljude prema zdravijem i kreativnijem životu. Korona je doista veliki neprijatelj sportašima i organizatorima programa, aktivnosti i natjecanja pa je tako i plesna radionica Ilijane Lončar bila na čekanju u proteklom vremenskom periodu no na prekrasan, ali prilično neizvjestan način se vratila na scenu požeškog kazališta.

Najavljena 16.zimska produkcija Plesom kroz život se održava se kroz dva dana ovoga vikenda no i uz dozvole mjerodavnih službi čitava je izvedba došla u znak pitanja kada se u nizu izostanaka malih plesačica i plesača zbog izolacije na kraju našla i sama Ilijana. Zeleno svjetlo za nastavak života i rada je dobila tek dan prije prve izvedbe pa je doista nevjerojatna bila kvaliteta otplesanih dionica i dokaz o jako dobro uvježbanom programu tijekom dužeg vremenskog perioda. Ilijana je nakon dvije godine konačno izbjegla online produkciju i u kazalište dovela gledatelje koji su iskrenim pljeskom pokazali svoje mišljenje o njenom radu, a provest će ih kroz dva dana u dva programa – subotnjom premijerom i nedjeljnom reprizom. Vjerujemo da bi karte bile razgrabljene za još nekoliko dana.

Valja istaknuti i sjajnu solo točku Karle Mežnarić, a među brojnim superjunakinjama i superjunacima definitivno je pobjedu odnijela Ilijana! Ovo je njena fenomenalna ekipa:

AUTORSKI TIM:
KOREOGRAFIJA: ILIJANA LONČAR
KOSTIMI: MARINA IVANKOVIĆ, NTS SPORTSWEAR I FUNDUS UOPR ILIJANE LONČAR
TON I VIDEO: DARIO HAK
RASVJETA: GORAN KRMPOTIĆ
FOTOGRAF: MLADEN BOŽIČKOVIĆ
DIZAJN PLAKATA: ANTUN HIRŠMAN
VIDEO PRIJENOS UŽIVO: D & B MEDIA
INSPICIJENTICA: LAURA LONČAR
BACKSTAGE EKIPA: LJUBA MONDUKOVIĆ I PLESAČI STARIJIH GRUPA
Za sve one koji nisu mogli gledati LIVE izvedbe možete ih pronaći na POVEZNICI, a isto tako možete pratit današnje reprize te sve detalje, informacije i fotografije na stranici Plesne skupine Ilijane Lončar.

Plesna radionica Ilijane Lončar inače svoje djelovanje mjeri već u desetljećima na području požeško-slavonske županije gdje pod profesionalnim umjetničkim vodstvom ove sjajne plesne pedagoginje i koreografkinje, samostalne umjetnice više od 20 godina odgaja brojne naraštaje plesača. Ilijana je članica udruge ples i dijete – DACI Hrvatska, hrvatskog sabora kulture i KLIKER platforme za razvoj suvremenog plesa djece i mladih. Okuplja preko 150 polaznika u dobi od 3 – 18 god u svojoj maloj-velikoj tvornici plesa i plesača. Edukacija obuhvaća programe plesne igraonice, ritmike i plesa, suvremenog plesa te modernih tehnika.

Plesna radionica organizator je četiriju tradicionalnih plesnih manifestacija u gradu Požegi: „Zimska produkcija“, „Požeški Plesokaz“, „Obilježavanje međunarodnog dana plesa“ i „Godišnja produkcija“. U redovitoj djelatnosti radionice je i organizacija vikend plesnih seminara pod vodstvom renomiranih gostujućih domaćih i inozemnih pedagoga, kao i organizacija izložbi fotografija plesne tematike. Svake godine uz mnogobrojna gostovanja na festivalima i produkcijama, sudjeluju i na natjecanjima suvremenog plesa u Hrvatskoj i Sloveniji na kojima postižu značajne uspjehe.

Pridružite se – svi ste dobrodošli u šarenu radionicu punu ljubavi!