Iktusovci predvođeni Šainom i mlađim juniorima treći na veslačkom prvenstvu

Iako su se nedavno s 2. regate Hrvatskog veslačkog kupa Miljenka Findrlea (30. travnja 2022. Vukovar), u Osijek vratili kao ukupni pobjednici, mladi Iktusovci respekrabilno su odgovorili seniorskoj konkurenciji hrvatskih veslača.

Naime, na zagrebačkom Jarunu održano je Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane (prvi dio HVP), a pomlađeni sastav Iktusa uz Davida Šaina odveslao je fenomenalno te je u ukupnom poretku Hrvatskog veslačkog saveza, trenutno na 3. poziciji ukupnog poretka HVP. Drugi dio prvenstva, za juniore, mlađe juniore i kadete, održat će se u srpnju na Jarunu.

Oglas

David Šain pobijedio je u utrci seniorskih samaca ispred veslača Biokova i Mladosti. Sjajnom utrkom David je osigurao odlazak na 1. Regatu Svjetskog kupa u Beogradu, a hoće li veslati u samcu ili dvojcu na pariće odlučit će izbornik hrvatske veslačke reprezentacije u utorak nakon kontrolne “crte”.

Posebno veseli pobjeda Ivana Saboleka i Andre Čokolića koji su, kao mlađi juniori,  pobijedili u utrci dvojaca bez kormilara za lake seniore ispred posada Istre, Jaruna, Mladosti i Trešnjevke.
Ostali rezultati Iktusovaca:
4. mjesto – dvojac bez kormilara seniorke Lana Slunjski,  Nina Orešković)
5. mjesto – četverac na pariće seniori (Ivor Janković, Karlo Paunović, Petar Jukić,  Ante Vrkić)
4. mjesto – samac lake seniorke (Iva Kardoš)
7. mjesto – dvojac na pariće laki seniori (Lovro Rudec, Jakov Horvat)
5. mjesto – dvojac na pariće seniorke (Donata Elez, Greta Dragišić)

Oglas

Veslače su na HVP pratili treneri Krešimir Ižaković,  Dominik Matijević i Jasminka Kraljević-Ćolić.

Oglas

Na veteranskom dijelu natjecanja veslali su Mario Staščik i Branimir Pekić, koji su osvojili zlato u dvojcu bez kormilara te zlato u kombiniranoj posadi četverca bez kormilara.  Anamarija Sanseović osvojila je zlato i srebro u kombiniranoj posadi dvojca i četverca na pariće za veteranke.

Iktusovci se vraćaju školskim obvezama i treninzima u Osijeku, a pred njima je regata Hrvatskog veslačkog kupa u Jadranovu i Jumbova regata na Jarunu koja je još jedna reprezentativna kontrolna crta za mlađe kategorije.