Iktusovci odlični na Croatia Open 2022.

U Zagrebu je održana tradicionalna međunarodna regata Croatia Open, najjača i najveća hrvatska veslačka manifestacija. Na zagrebačkom Jarunu 38. izdanje CRO opena, okupilo je 700 veslača prvog dana te 700 veslača drugog dana natjecanja iz 60ak klubova iz 12 država (AUT, ITA, SVK, SRB, SLO, MDA, BiH, TUR, EST,  GER, CZE, CRO).

Oglas

Važno je napomenuti da je regata bila kriterijska regata za reprezentativne posade Austrije, Slovenije i Hrvatske što je rezultiralo nastupom veslača olimpijaca te sudionika svjetskih i europskih prvenstava.

Oglas

Veslački klub „Iktus“ Osijek nastupio je s 21 veslačem u 22 discipline te je ostvario odlične rezultate. Prvog dana natjecanja čak 6 posada je ostvarilo nastup u finalnim utrkama te je osvojeno:

Oglas

1.mjesto dvojac na pariće kadetkinje – Ana Puškadija u kombiniranoj posadi s Anom Tufeković (HAVK „Baranja“ Draž)
1.mjesto dvojac bez kormilara juniorke – Nina Orešković, Lana Slunjski
3.mjesto osmerac mlađi juniori – Lovro Rudec, Matej Vrselja, Ivan Sabolek, Stribor Antić, Jakov Wagner, Jakov Horvat, Antonio Vanek, Andro Čokolić i kormilar Luka Došen

Drugog dana natjecanja 7 posada Iktusa natjecalo se u finalima, a najuspješniji je bio Karlo Paunović koji je u kombiniranoj posadi s Nicoscia Joshua Guglielmom (VK „Trešnjevka“ Zagreb) dvojca na pariće za juniore osvojio 3. mjesto.

Odličnim nastupima u prvom dijelu sezone (Croatia Open regata, Croatia indoor, Otvoreno prvenstvo Zagreba, daljinska regata i testiranja na ergometrima) poziv izbornika na pripreme Hrvatske veslačke reprezentacije, odmah po završetku Croatia opena dobili su Iktusovci:

1.       David Šain
2.       Karlo Paunović
3.       Donata Elez
4.       Greta Dragišić
5.       Petar Jukić