Iktusovci imali zapaženu ulogu na Balkanijadi

Prvi put nakon osamostaljenja Republike Hrvatske,  veslačka reprezentacija juniora  nastupila je na prvenstvu Balkana. Natjecanje se održalo 10.-11. rujna 2022. godine u Višegradu u Bosni i Hercegovini.

Oglas

Uz sudjelovanje osam zemalja, među kojima su i ozbiljne veslačke velesile s finalistima i osvajačima medalja na ovogodišnjem juniorskom svjetskom prvenstvu, natjecalo se i 12 hrvatskih posada juniora/ki A i B.

Oglas

Iktusovce su na Balkanijadi predstavljali Donata Elez i Greta Dragišić u dvojcu na pariće za mlađe juniorke te Ivan Sabolek i Andro Čokolić u kombiniranim posadama četverca bez kormilara i osmerca za mlađe juniore. Sve tri posade plasirale su se u finalne utrke. Donata i Greta osvojile su 4. mjesto, dok su Ivan i Andro zauzeli 5. mjesto u obje konkurencije. Na natjecanju ih je pratio trener Dominik Matijević.

Oglas

Istovremenu, u Liburneu u Francuskoj se održavalo Svjetsko veslačko prvenstvo veterana na kojem su Iktusovci Mario Staščik i Branimir Pekić osvojili 2. mjesto u konkurenciji dvojaca vez kormilara u svojoj starosnoj kategoriji. Osječki veterani nastupili su i u kombiniranim posadama četverca s kormilarom te su osvojili 4. mjesto, kao i u kombiniranoj posadi hrvatskog osmerca s kojim su osvojili 7. mjesto.

Najmlađi polaznici sudjelovali su 10. rujna 2022. godine u programu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana u sklopu #beacitive Hrvatska na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, a 11. rujna 2002. godine svoja naučena veslačka znanja prezentirali su u Antunovcu na 1. Sportskom tjednu u Antunovcu.

Uspješan i aktivan vikend je iza Iktusovaca, a rezultati su sjajna uvertira za Miholjsku regatu i Iktus Challenge koji će se održati  8. listopada 2022. godine na našoj Dravi.