Iktusovci briljirali na veslačkom maratonu

Tradicionalni 20. veslački maraton Vukovar – Ilok održan je 30. rujna 2023. godine sa startom ispred veslačkog doma Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar i sa ciljem u Iloku. Ambasador i najbolji promotor vukovarskog, ali i hrvatskog veslanja, Damir Martin najavio je maraton na najbolji mogući način –  odveslavši rutu od 34 kilometra u samcu!!

Na maratonu je nastupilo 22 osmerca (6 osmeraca Gradova, 12 osmeraca u otvorenoj kategoriji te 4 osmerca u utrci “32 hrabra”) s 198 veslača.
Veslači Iktusa nastupili su u:
  •  kategoriji Gradova gdje su naši veslači osvojili 1. mjesto 
– Luka Grgić, Karlo Paunović, Petar Jukić, Ivan Rajle, Jakov Wagner, Jakov Horvat, Andro Čokolić, Ivan Sabolek i kormilar Petar Vulović
  • otvorenoj kategoriji gdje su naše veslačice osvojile 1. mjesto u ženskoj konkurenciji
– Greta Dragišić, Dunja Viszmeg, Donata Elez, Nela Puškadija, Lucija Koloda, Iris Molnar, Dina Ćorković. Lucija Zara Držić i kormilarka Iva Kardoš
Iktus je svoje predstavnike imao i u otvorenoj kategoriji veterana, gdje su Mario Staščik i Branimir Pekić nastupali u kombiniranoj posadi zagrebačke Mladosti i Zagreba i riječkog Jadrana.
Utrke osmeraca na veslačkom maratonu odlična su uvertira za tradicionalnu međunarodnu “Miholjsku regatu” i “Iktus Challenge” koji će se održati 7. rujna 2023. godine u Osijeku.
Vk “Iktus”