IHF SP 2022: Visoka i uvjerljiva pobjeda kadetkinja protiv Indije

Hrvatska kadetska ženska reprezentacija pobijedila je Indiju 54:36 u susretu 2. kola Skupine D na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji. Rekordna je to pobjeda naše mlade selekcije. Indija je inače debitant na svjetskim prvenstvima, koje prvi put od ove godine ima 32 sudionika.

Oglas

Mnogo toga bilo je jasno već na samom početku susreta. Hrvatska je počela utakmicu maksimalno angažirano i ozbiljno, željna iskupljenja za poraz protiv Egipta na otvaranju natjecanja. Nakon vodstva 3:0, naša reprezentacija brzo je pobjegla na 6:1 i pokazala da nikakve neizvjesnosti oko pobjednika ne bi smjelo biti.

Oglas

Prednost Hrvatske rasla je iz minute u minutu. Na ulasku u posljednjih deset minuta prvoga dijela već je bilo deset razlike za naše rukometašice (21:11). Na poluvremenu je pak bilo 28:21. lako se da zaključiti da obrane praktički nisu postojale.

Oglas

Vrlo sličnu igru vidjeli smo i u nastavku. Hrvatska je zabijala u serijama. Izbornik je očekivano dao priliku svim igračicama. Deset pogodaka prednosti imale su naše igračice nakon osam minuta drugoga dijela. Prvi put na plus 15 otišle su u 53. minuti. Konačnih 18 razlike za sada je najuvjerljivija pobjeda na svjetskom prvenstvu.

Čak 13 naših igračica našlo se među strijelcima. Najbolja je bila Magali Lujić s 11 pogodaka. Osam je dala Kala Kosovac, 7 Anđela Žagar. Kod Indije 12 pogodaka Jassi.

Indija je inače prvi susret na ovom svjetskom prvenstvu izgubila s 10:0 od Kazahstana jer nije na vrijeme doputovala u Sj. Makedoniju.

Danas je dan predaha za naše kadetkinje, a u utorak ih čeka susret protiv Kazahstana u kojemu traže pobjedu i prolazak u drugi krug natjecanja.

IHF SP 2022: SKUPINA D, 2. KOLO

HRVATSKA – INDIJA 54:36

Izvor HRS