Igor Toth neće voditi Đakovo u novoj sezoni

HNK Đakovo Croatia će u novu sezonu u prilično redizajniranom izdanju, pa će tako u novoj sezoni imati i novog šefa struke nakon što je objavljeno da Igor Toth u novoj sezoni neće biti trener seniorske momčadi.

Oglas

– U dogovoru s upravom kluba uzimam pauzu od seniorskog nogometa, dogovorili smo da ostanem u Klubu, da radim kao trener ali ne sa seniorima. Mogu reći da mi s obzirom na sve to i treba, jako dugo sam u tom, imam 450 utakmica da tako kažem u kontinuitetu, bez nekakve pauze i to dovede do zasićenja, a tu je i čitava ta situacija koja to dodatno potencira tako da mislim da je ovo najbolje rješenje za sve – za Sportalo je rekao Igor Toth.

Oglas

Osim trenera i sama momčad je doživjela već sada velike promjene, klub su napustila dva Ivića, Ljuban i Domagoj koji će sljedeće sezone nositi dres Hajduka iz Širokog Polja, Mislav Dogan je prešao u Marsoniju, a Karlo Ljulj u Zrinski, a u isti rang natjecanja odlazi i Lovro Pedić koji će nositi dres Belišća.

Oglas

– Iza nas je jako zahtjevna i teška sportska godina u kojoj nam je plan bio rezultatski pomak. Nažalost rezultat je izostao, ali to je nogomet i to je sport. U teškim trenucima pokazali smo kako se klub treba ponašati i djelovati, te uvijek će nam biti prioritet da uz sportske politike vodimo i moralne, poštene, jer isključivo rad i treneranje je formula uspjeha. Klub smo koji znatno drugačije funkcionira, a klub čine svi uzrasti kojih brojimo 14, preko 300-tinjak polaznika škole nogometa, 15 trenera, osoblje, domari, zaposlenici, navijači, roditelji i briga prema svima te ulaganje u našu djecu je izuzetno bitno i od velike važnosti. Nećemo nikada voditi instant sportske politike koje su kratkoročne, puno puta će biti uspona i padova ali uz načela sporta, ljubavi i poštenja će se uvijek pronaći pravi put – rekao nam je predsjednik Đakova Ivan Mikulić.

Sve ovo što nam je Mikulić rekao on i njegovi suradnici u upravi kluba su i djelima pokazali. Svi dobro znamo što se nažalost dogodilo treneru Igoru Tothu, najgora moguća stvar koju jedan čovjek može doživjeti je smrt djeteta, a Igor je to doživio potpuno nenadano kada je njegov i naš Denis nastradao u Makedoniji. I sada će autor ovog teksta napraviti nešto što ne radi i što svi treneri i sportski djelatnici znaju da ne radi, pa će objaviti dio onoga što je bio dio privatnih razgovora. Samo nekoliko dana prije tog događaja razgovarao sam i sa Igorom i sa Mikulićem, a oba su razgovora imala za temu – odlazak trenera. Đakovo objektivno nije ostvarilo rezultat primjeren imenima koje je imalo u kadru, svjestan je toga bio i Toth koji je najavio da možda i neće biti trener na utakmici u Oriovcu, slično je rezonirao i predsjednik koji ipak nije htio još uvijek presjeći, no promjena na klupi se nazirala i teško da se ne bi dogodila da se nažalost nije dogodila tragedija. Nakon nje, Klub je maksimalno stao uz Igora, prije svega ljudski pa i na mnoge druge načine, kada se koliko je to moguće situacija primirila Igoru je ostavljena mogućnost da se vrati i radi s momčadi kad god on osjeti da je spreman i da je to za njega dobro. Po završetku sezone, ponovno su pokazali da su klub koji se drži načela i otvorili mu mjesto u klupskom sustavu što je zasigurno i najbolja moguća terapija, terapija koja neće maknuti gubitak kao što ga ni ništa drugo neće maknuti, ali će sigurno pomoći da se Igor vrati normalnom životu. I zaslužio je to, i kao trener, a još više kao čovjek koji možda nije imao rezultat u prošloj sezoni, ali je zato uvijek davao sve, niti u jednom trenutku nije sjeo na klupu i gledao utakmicu, nego je uz liniju kidao glasnice pokušavajući pomoći svojim igračima i svom klubu. Poseban benefit iz čitave priče će na kraju izvući đakovački klinci koji uz sve vrsne trenere koji s njima rade, dobivaju u sustav jednog prekaljenog stručnjaka koji će sigurno mnogima pomoći da naprave dodatni iskorak.