Igor Silva u Osijeku do 2023.

Nakon što je dogovoren ostanak Merveila Ndockyta u Gradskom vrtu, još je jedan stranac koji je dosad bio na posudbi u našim redovima i službeno postao igrač NK Osijek. Riječ je, dakako, o Igoru Silvi de Almeidi koji je dosad bio ugovorno vezan s grčkim Olimpiacosom, no to više nije slučaj. Brazilčev ugovor je otkupljen i on se obvezao na trogodišnju vjernost Bijelo-plavima, što je svakako lijepa vijest ne samo za stručni stožer osječkog prvoligaša nego i za navijače.

Oglas

Potpisao sam i sretan sam zbog toga. Najavljivao sam već i ranije da bi me ostanak u Osijeku najviše razveselio i sve je išlo u tom pravcu. Zadovoljan sam, dobro sam upoznao suigrače i trenera, znam što se od mene traži i od cijele momčadi jer mi je ovo dosadašnje razdoblje pomoglo da se adaptiram i na grad, koji mi je baš po mjeri, kao i na ono što moram raditi na terenu. Jako mi je žao što smo ispustili drugo mjesto na kraju prošle sezone, ali mi možemo samo rasti u idućem razdoblju. Veseli me što ću i nadalje biti dio te priče, rekao je Silva.

Oglas

Materijal i za reprezentaciju Hrvatske!

Oglas

Za sportskog direktora Alena Petrovića ovo je još jedna važna zadaća koja je uspješno apsolvirana. Bilo je jasno da će Klub učiniti sve da vrlo zapaženog prvotimca zadrži u našoj sredini.

Nije samo naša ocjena da je Igor neupitno najbolji desni bočni u HNL-u! U tom bi kontekstu, smatram, bilo vrlo poželjno da mu se što prije omogući stjecanje hrvatskog državljanstva, odnosno ubrzano ishođenje putovnice jer bi od njega koristi mogla imati i naša reprezentacija. Naša je topla preporuka i izborniku Daliću da Silvu svakako ima pod povećalom. Nisu to samo naše subjektivne procjene jer su i mnogi drugi shvatili da se radi o odličnom igraču, a Hrvatska na toj poziciji baš i nije pretrpana igračima takvih mogućnosti i kvalitete. Za nas je vrlo bitno da smo ga otkupili i sada nastavljamo dalje, pokazavši da nas ništa nije poremetilo u slaganju i planiranju momčadi za iduću sezonu.