Igor Silva u Osijeku do 2023.

Nakon što je dogovoren ostanak Merveila Ndockyta u Gradskom vrtu, još je jedan stranac koji je dosad bio na posudbi u našim redovima i službeno postao igrač NK Osijek. Riječ je, dakako, o Igoru Silvi de Almeidi koji je dosad bio ugovorno vezan s grčkim Olimpiacosom, no to više nije slučaj. Brazilčev ugovor je otkupljen i on se obvezao na trogodišnju vjernost Bijelo-plavima, što je svakako lijepa vijest ne samo za stručni stožer osječkog prvoligaša nego i za navijače.

Potpisao sam i sretan sam zbog toga. Najavljivao sam već i ranije da bi me ostanak u Osijeku najviše razveselio i sve je išlo u tom pravcu. Zadovoljan sam, dobro sam upoznao suigrače i trenera, znam što se od mene traži i od cijele momčadi jer mi je ovo dosadašnje razdoblje pomoglo da se adaptiram i na grad, koji mi je baš po mjeri, kao i na ono što moram raditi na terenu. Jako mi je žao što smo ispustili drugo mjesto na kraju prošle sezone, ali mi možemo samo rasti u idućem razdoblju. Veseli me što ću i nadalje biti dio te priče, rekao je Silva.

Materijal i za reprezentaciju Hrvatske!

Za sportskog direktora Alena Petrovića ovo je još jedna važna zadaća koja je uspješno apsolvirana. Bilo je jasno da će Klub učiniti sve da vrlo zapaženog prvotimca zadrži u našoj sredini.

Nije samo naša ocjena da je Igor neupitno najbolji desni bočni u HNL-u! U tom bi kontekstu, smatram, bilo vrlo poželjno da mu se što prije omogući stjecanje hrvatskog državljanstva, odnosno ubrzano ishođenje putovnice jer bi od njega koristi mogla imati i naša reprezentacija. Naša je topla preporuka i izborniku Daliću da Silvu svakako ima pod povećalom. Nisu to samo naše subjektivne procjene jer su i mnogi drugi shvatili da se radi o odličnom igraču, a Hrvatska na toj poziciji baš i nije pretrpana igračima takvih mogućnosti i kvalitete. Za nas je vrlo bitno da smo ga otkupili i sada nastavljamo dalje, pokazavši da nas ništa nije poremetilo u slaganju i planiranju momčadi za iduću sezonu.