Igor Budiša više nije trener Zrinskog

Ono što se po nogometnim kuloarima vrtjelo još od one utakmice Zrinskog i Šibenika na Gradskom vrtu kada je padala odluka o prvaku i putniku u 1. HNL, danas je dobilo i službenu potvrdu.

Igor Budiša i Zrinski su sporazumno prekinuli suradnju te je viceprvak Prve NL u potrazi za novim trenerom, a kako imamo informacije ta je potraga već poprilično odmaknula i uskoro bi se mogao znati novi trener momčadi iz Jurjevca.

Danas smo dogovorili prekid suradnje predsjednik Komak i ja. Imao sam informacije s njegove strane i ranije, na kraju nismo pronašli neki zajednički interes, neke sportske zahtjeve koji nemaju veze s financijama nismo mogli usuglasiti i u tom slučaju razlaz je najbolja opcija za obje strane. Nažalost priča koju smo gospodin Kocur i ja trebali nadograditi nije prepoznata. Zahvalio bih se na povjerenju, godinu i pol dana sam proveo u Zrinskom, na nagovor gospodina Kocura sam došao i mislim da sam sve odradio korektno. Žao mi je što nismo ostvarili cilj, to ostaje bolna točka, ali život ide dalje. Klubu želim sve najbolje, nadam se i vjerujem da će se dobro organizirati, pronaći kvalitetnog trenera, a takvih ima, koji će znati slijediti ciljeve predsjednika Komaka i da će napraviti još jedan iskorak. Želim se i vama na Sportalu zahvaliti na korektnom i profesionalnom radu kroz proteklu sezonu – za Sportalo je rekao Igor Budiša, sada već bivši trener Zrinskog.

Što se tiče igračkog kadra u Zrinskom još uvijek nema značajnijih promjena, Bruno Unušić je u Sarajevu, Dominik Dogan, najvrijedniji eksponat, još je uvijek igrač Zrinskog a ako ne dođe ponuda koja “izuva iz cipela” tako će i ostati. Igor Budiša nakon zaista sjajne sezone zasigurno neće dugo biti na trenerskom tržištu.