Igor Budiša podnio ostavku, Stjepan Bošković novi trener Đakova

Od ekipe koja je i u prošloj sezoni s Vukovarom, Zrinskim, Belišćem i Marsonijom u ligi slovila kao ozbiljan kandidat za sami vrh 3. HNL Istok, Đakovo je došlo do toga da je nakon šest odigranih utakmica u novoj sezoni, u objektivno osjetno manje jakoj konkurenciji – posljednje.

Oglas

Klupu je uoči sezone preuzeo Igor Budiša, a nakon posljednjeg poraza odlučio je podnijeti ostavku koju je uprava kluba i prihvatila. Naravno, trener je uvijek taj koji prvi plaća danak lošim rezultatima, no svakako se mora reći da je igrački kadar kojeg je Budiša dobio ipak kvalitetom daleko od prošlosezonskog, Grgačević, Dogan, dva Ivića, Ljulj, Pedić, Barišić, nešto ranije Pongračić… Zvučna su imena koja su napustila đakovačku svlačionicu i to definitivno nije lako nadomjestiti.

Oglas

Iako vodstvo kluba konstantno radi i proklamira dugotrajne vrijednosti pa je rad u školi nogometa na visokoj razini, infrastruktura je zaista impresivna, jasno je da ipak i o radu i rezultatima prve momčad puno toga ovisi i zapravo u konačnici bude najvažnije za čitav klub i privlači najviše pažnje svih klupskih fanova.

Oglas

Jednoglasnom odlukom čelništva kluba novi trener seniora HNK Đakovo Croatije dolazi iz vlastitog kadra, a to je profesor kineziologije Stjepan Bošković. Riječ je o mladom i perspektivom treneru koji je produkt našeg kluba, bio je nekadašnji igrač HNK Đakovo Croatije, a do sada je vrhunski obavljao trenerske poslove u Školi nogometa u radu s mladima, ali u nekoliko navrata i trenera prvoga tima i to s odličnim rezultatima. Bošković je pravi vojnik kluba koji se uvijek posve stavljao na raspolaganje, koji je u svim situacijama bio spreman uskočiti i preuzeti odgovornost i nikada nije bježao od izazova, ali i odgovornosti, a nije tajna da su to prepoznali i sami igrači koji su dokazali da ga izuzetno cijene kao osobu, kao i njegov rad – stoji u službenoj objavi Đakovo Croatije.

Stjepan Bošković je mladi trener ali silom nemilih prilika već je skupio dosta staža uz prvu momčad, bio je pomoćnik Igora Totha pa s klupe vodio ekipu dok njega nije bilo. Kroz godine rada skupio je dovoljno znanja i iskustva da pokrene ekipu, no jasno je da će i momci na terenu morat dodat gas, zaigrati agresivnije i krenuti sa skupljanjem bodova. Bošković će vatreno krštenje imati u Ivankovu gdje u nedjelju gostuje njegova momčad. Teže ne može, ali ni lakše, nemaju Đakovčani što izgubiti, a pozitivnim rezultatom mogu strašno puno dobiti!