I ŽRK Brod se uključio u humanitarnu akciju za kupnju inkubatora Odjelu pedijatrije u bolnici “Dr. Josip Benčević”

Ženski rukometni klub Brod uključio se u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za kupnju inkubatora za Odjel pedijatrije u Općoj bolnici “dr. Josip Benčević”. Stoga je održan prijateljski rukometni tunir s kojeg su se sva sredstva od prodanih ulaznica uplatila za kupnju inkubatora. Uz rukometašice Broda još su nastupile dvije ekipe iz Premijer lige. Osijek i Sevete.

Oglas

Premda su tek počele s nastavkom treninga rukometašice Broda protiv premijerligaških ekipa Osijeka i Sesveta odigrale su na domaćem parketu dvije vrlo jake utakmice. One su bile u sklopu humanitarnog tunira za kupnju inkubatora za Odjel pedijatrije u Općoj bolnici “dr. Josip Benčević”. Uz glavnog organizatora Ženski rukometni klub Brod i Rukometnu akademiju “Dejan Krtolica” tu je bio i Županijski rukometni savez.

Oglas

U prvoj utakmice rukometašice Broda su s 37:24 poražene od Osijeka koji se u Premijer ligi nalazi na 11. mjestu od 14 klubova. Gošće su od početka bile u vodstvu, dok su Brođanke dolazile do poravnanja na: 1:1, 2:2, 3:3 i posljednje 5:5. Sredinom prvog poluvremena Osječanke kod 13:10 rade seriju od 6:0 te bježe na velikih 19:10 da bi s 21:13 završilo prvo poluvrijeme. U nastavku je član Premijer lige još malo povećao svoju prednost na konačnih 37:24. Obje ekipe nisu bile u svojim najboljim postavama, dok je kod Broda Lucija Čondić postigla 11, a Rea Kruljac 6 golova. Također 11 pogodaka kod Osijeka dala je Josipa Paula Jerčinović, dok je Josipa Josipović zabila 6, a Tea Strusa 5 golova.

Oglas

U drugoj utakmici na turniru rukometašice Sesveta su s uvjerljivih 39:27 nadigrale Osijek koji je igrao bez nekih važnih igračica iz prve postave. Na ljestvici Premijer lige Sesvete se nalaze na 10. mjestu te imaju isti broj bodova 8 kao i Osijek koji je iza njih uz utakmicu više. Sesvećanke s klupe vodi Brođanin Davor Rokavec koji se tako vratio u dvoranu u kojoj je nekada igrao rukomet.

U posljednjoj utakmici na ovom humanitarnom turniru rukometašice Broda prema očekivanju su s 35:29 poražene od Sesveta kojima su pružile odličan otpor. Pogotovo u prvom poluvremenu nakon kojeg je bilo sa 20:19 za gošće. Očito su se djevojke trenera Rokaveca ispraznile na Osječankama, a kako su odmah nakon tog susreta igrale protiv Brođanki izostalo je svježine. Kod Sesveta koje su tako osvojile 1. mjesto na ovom turnir je Magdalena Miloš – Janković postigla 6, a Mia Tupek i Sara Jukić svaka po 5 golova. U sastavu Broda je Rea Kruljac zabila 8, dok su po 5 golova dale: Lucija Čondić, Erika Štefanović i Nika Batinić.

Tekst / Foto Josip Šebalj