I Đakovčani u modificiranom Wingsu for Life Runu!

Mnogobrojni sportaši u vrijeme korona epidemije, snalaze se na različite načine kako bi vježbali, trenirali i održavali svoju kondiciju kada će se ponovo vratiti stvarnim sportskim natjecanjima.

Tako su i organizatori svjetski poznate rekreacijske manifestacije Wings for life, po prvi puta, odradili utrku, ali na jedan drugačiji način. Slogan „Od Amerike do Oceanije, od Europe do Afrike, na Vings for Life Run individualno, ali istovremeno“.

Grad Zadar godinama je bio uzoran organizator ove velike i vrijedne akcije čiji je prihod bio namijenjen za medicinska istraživanja bolesti leđne moždine. I ove godine Zadar je odradio organizacijske poslove, a svi natjecatelji prijavom i uplatom startnine osigurali su nastup. Ali, umjesto zajedničkoga nastupa u Zadru, ovogodišnja situacija primorala je organizatore na održavanje individualne utrke. Svaki natjecatelj imao je minutu i 31 sekundu prednosti u odnosu na presretačko vozilo, a  cilj je bio da trkači – rekreativci za to vrijeme pretrče 15 kilometara.

U ovoj vrijednoj akciji godinama su sudjelovali i mnogobrojni đakovački ljubitelji trčanja, a rekordan broj bio je prošle godine kada je u Zadru nastupalo gotovo osamdeset trkača.

Ovoga lijepoga nedjeljnoga dopodneva uhvatili smo dvojicu Đakovčana koji su odradili zadarsku utrku. Poznati đakovački radio voditelj i rekreativac Mario Kladarić produžio je svoje dugogodišnje sudjelovanje na ovoj utrci. Osim njega, „uhvatili smo“ i Antu Beljana, inače vrijednoga sportskoga radnika koji kao dopredsjednik sudjeluje u radu Nogometnoga kluba Torpedo iz Kuševca.

Utrci se na tartan stazi đakvoačkih srednjih škola priključio i đakvoački nogometni sudac Draćen Matasović.

Vjerujemo da je bilo još Đakovčana koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji u kojoj je uključen gotovo cijeli svijet.

Izvor djsport.hr  (Miro Šola)