Hrvoje Miličević: “Igramo odličnu sezonu, nadam se da ćemo je završiti”

Kapetan Graničara prava je nogometna institucija, vrhunski stoper, vrhunski odvjetnik i pravi vođa, trenerova produžena ruka na terenu i jedna od najvažnijih karika u uspjesima koje županjski ponos niže posljednjih godina. Nakon naslova prvaka u Međužupanijskoj ligi stigla je prava potvrda i među trećeligašima da ništa od sezone prije nije bilo slučajno.

Oglas

Hrvoje je rođen 9. listopada 1987. u Vinkovcima, a osnovnu školu i Opću gimnaziju  završio je u Županji, a nakon toga se odlučio za posao prvanika pa je završio Pravni fakultet u Osijeku. Danas uz prvu ljubav, nogomet, za kruh zarađuje odvjetništvom te  ima samostalni odvjetnički ured u Županji.

Oglas

Od svoje sedme godine igrač sam Nogometnog kluba Graničar i čitavo vrijeme sam igrač Graničara osim dok sam studirao u Osijeku pa sam 3 godine igrao u Nogometnom klubu Olimpiji i dvije godine u NK Višnjevcu – ukratko nam je Hrvoje prepričao svoj nogometni put.

Oglas

Ne možemo pobjeći od pitanja o koronavirusu i aktualnom prekidu svih natjecanja pa tako i 3. HNL Istok.

Coronavirus je u velikoj mjeri promijenio našu svakodnevnicu, u ovom trenutku ni stručnjaci ne mogu prognozirati koliko će ovo stanje trajati i kolike će posljedice ostaviti, prvenstveno zdravstvene pa onda i ekonomske. Treba slušati upute ljude koji znaju više od nas te moramo razmišljati o zdravlju svih nas. Nogomet sigurno nedostaje i neobično je bez njega ali to je sada u drugom planu.

Kako to sve djeluje na sam klub odnosno prvu momčad, svi se još uvijek nadamo da će se sezona završiti iako svi pomalo živimo u strahu da će prekid biti trajan. Ako se dogodi ljepši scenarij i odgledamo, odnosno odigrate sezonu do kraja, kakve su želje i ambicije?

U ovome periodu nam trener šalje treninge koje svaki igrač mora odraditi kako bi zadržao što bolje fizičko stanje pa radim prema dobivenim uputama. Smatram da će se sezona unatoč svemu nastaviti početkom svibnja i završiti prema  ubrzanom programu. Graničar nakon prošlogodišnjeg povijesnog uspjeha, ove godine igra iznimno dobar nogomet i ima uspješnu sezonu bezobzira na lošiji ulazak u proljeće, na takav način smo i na jesen ušli u sezonu pa se dizali iz kola u kola, a takav scenarij očekujem i u nastavku. Graničar je institucija u kojem prva momčad ima gotovo profesionalan ustroj, odličan rad, odličan karakter stručnog stožera i igrača, klub je odlično vođen u odnosu na prvu momčad i imamo širok igrački kadar. Smatram da nam je mjesto u gornjem djelu Treće lige što je naš cilj u ovome trenutku te prvenstveno osvajanje kupa Vukovarsko- srijemske županije gdje smo u završnici.

Prije svega možemo Hrvoju jednoglasno poželjeti da mu se ispuni prognoza da će se sezona nastaviti i dovršiti, a onda ne sumnjamo da će Graničar biti na visokoj razini na oba fronta, ligaškom i kup natjecanju.

Pozdravljam sve sportaše i nogometne zaljubljenike koji prate vaš rad te pohvaljujem vaš entuzijazam za informiranjem amaterskog sporta – za kraj je poručio kapetan jednog od najugodnijih iznenađenja 3. HNL Hrvoje Miličević.