Hrvatski odbojkaši u pet setova poraženi od Austrije

Nakon što su dan prije osigurali nastup na Final Four-u Srebrne europske lige, pobjedom nad Mađarskom od 3:1, hrvatski su odbojkaški reprezentativci izgubili od Austrije 2:3 (17:25, 25:20, 23:25, 25:10, 10:15) u posljednjem kolu skupine B.

Oglas

Hrvatski izbornik Emanuele Zanini odmarao je veći dio susreta igrače koji su do ovog susreta najviše igrali, poput Marka Sedlačeka i Filipa Šestana.

Oglas

Naša je reprezentacija bila dominantna u bloku, sa 16 poena, prema 9 Austrije, a oba su suparnika imala po 6 as servisa. No, Austrijanci su napravili 54 direktna poena u napadu dok su naši igrači u tom segmentu napravili 46 poena. Hrvatska je imala 28 neforsiranih pogrešaka a Austrija 32.

Oglas

Ivan Zeljković, sa 16 poena najučinkovitiji u našim redovima, nakon susreta je rekao:

–  Nažalost, izgubili smo posljednju utakmicu na turniru, u petom setu, koji je uvijek neizvjestan. Ušli smo u malo izmijenjenom sastavu u meč, no obzirom na velike amplitude tijekom utakmice mislim da je nedostajalo i snage. Ali, moramo svakako biti zadovoljni nastupom, cilj je ostvaren, ušli smo na Final Four i sada idemo slijedeći vikend u Strumicu na završni turnir na kojem također imamo visoke ambicije.