Hrvatski klubovi na maksimalnom učinku

Godinama se već priča o važnosti nacionalnog koeficijenta HNL-a u kojeg godinama “ulaže” samo Dinamo uz minimalnu podršku ostalih klubova, no ove sezone hrvatski predstavnici u europskim natjecanjima za sada djeluju puno bolje.

Oglas

Dinamo je kako smo već navikli uspješno odradio posao u kvalifikacijama Lige prvaka, dvije sigurne, suverene pobjede nad Astanom osigurale su Modrima još jednu euro jesen, minimalno u Konferencijskoj ligi, naravno, s planom i željom da ta skupina bude – Lige prvaka. Osijek je u oba susreta bio bolji od mađarskog ZTE-a, na Opus areni slavili su 1:0, u Zalaegerszegu 2:1 te su izborili treće kolo kvalifikacija Konferencijske lige. Nešto kasnije isto je učinila i Rijeka koja je na gostovanju u Prištini slavila s minimalnih 1:0, a na Rujevici s uvjerljivih 6:1 protiv Dukagjini.

Oglas

Na putu do Play offa Lige prvaka Dinamu stoji prvak Grčke AEK našeg Domagoja Vide, dok će na putu Osijeku biti turska Adana Demispor, a Rijeka ima vrlo ugodan ždrijeb jer joj je sljedeći protivnik B36 Torshavn s Farskih otoka. U trećem pretkolu u kvalifikacije se uključuje i splitski Hajduk kojem će prvi protivnik biti grčki PAOK