Hrvatski juniorski odbojkaški reprezentativci iz Slovenije se vraćaju s dvije brončane medalje

Završen je i tradicionalni MEVZA turnir za juniorske odbojkaške reprezentacije Hrvatske, a obje ekipe donose kući brončane medalje. Odbojkašice do 19 godina na turniru su igrale protiv dobrih ekipa, a bronca je došla u ruke izabranica Saše Ivaniševića nakon pobjede nad Mađarskom 3:0 (25:15, 25:21, 25:18).
Reprezentacije Austrije, Mađarske i Slovenije su također nastupile na ovom turniru, a izbornik Ivanišević ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatom te ne krije da ova generacija ima jako lijepu budućnost ispred sebe:

Oglas

Htio bih pohvaliti angažman djevojaka koji je od prvog do zadnjeg dana bio na visokoj razini. Ekipa je po meni trebala igrati u finalu te smatram da bismo itekako parirali Sloveniji. U utakmici polufinala nedostajalo je kondicijske pripreme i mentalne snage. Žao mi je zbog djevojaka jer smo zaslužili finale, no ovaj turnir svakako smo dobro iskoristili da bismo uvidjeli pogreške i bili još bolji, pogotovo na dodatnim kvalifikacijama u travnju. Ovo je jedna lijepa generacija pred kojom je svijetla budućnost.”

Oglas

Posebno ponosna svojim nastupima može biti Tia Kovčo iz OK Split koja je proglašena za najbolju igračicu svoje reprezentacije.

Oglas

Odbojkašice koje su nastupile na ovom turniru su: Petra Brkičić, Ana Burilović, Ivana Ćubelić, Tia Kovčo, Kate Lijić, Bianka Ksenia Listes Lulić, Aurora Papac, Matea Smoljan, Marija Tabak, Korina Topić, Viktoria Ana Trcol, Taisa Weinand i Ena Zajec

Na istom turniru su nastupali i hrvatski juniori, a ostvarili su isti rezultat kao i njihove ženske kolegice. Izbornik Tomislav Ćošković je okupio respektabilnu ekipu, a među juniorima se nalazi nekoliko igrača koji već sad igraju respektabilne uloge u Superligi. Pobjeda koja je donijela juniorima treće mjesto došla je protiv Mađarske rezultatom 3:0 (25:15, 25:21, 25:18), a izbornik Ćošković je jako zadovoljan viđenim:

Jako sam zadovoljan turnirom. Momčad je pokazala izuzetan karakter jer se zaista nije bilo lako podići nakon izgubljene utakmice s Austrijom. Uvijek ima prostora za napredak stoga moramo težiti da budemo još bolji i kvalitetniji. Ova momčad ima velik potencijal i treba je pratiti budnim okom kroz njihovu karijeru kako bi jednog dana došli do seniorske reprezentacije. Čestitam im na borbenosti i rezultatu.”

Nagradu za najboljeg igrača ove reprezentacije dobio je Nikola Jureta iz OK Ribola Kaštela, a na turniru nastupali su: Gabrijel Cvanciger, Duje Cvijović, Tin Devald, Nikola Jureta, Mislav Karačić, Matija Klasnić, Ante Kulušić, Ivan Kuruc, Jakov Marković, Ivo Mustapić, Marko Repek i Roko Vlašić.