Hrvatski dragovoljac odnio važne bodove iz Slavonskog Broda

Da nogometašima Hrvatskog dragovoljaca iz Zagreba odgovara Slavonija pokazali su i u utakmici 5. kola SuperSport Druge lige budući su nakon Belišća svoju drugu pobjedu u sezoni zabilježili i na Stadionu Stanko Vlainić – Dida protiv Marsonije s 3:1.

Oglas

Imali su Brođani više od igre i stalnu inicijativu, ali nisu pronalazili način kako ugroziti svog bivšeg vratara Patrika Gujića na golu Hrvatskog dragovoljaca. On je bio posljednja i najteža prepreka domaćim igračima te je pokazao da mu odgovara ovaj stadion budući je svojim sjajnim obranama ovog proljeća uvelike pridonio ostanku Marsonije u ovom rangu natjecanja. Naravno da je on kod 0:0 i kasnije zaustavio sve neugodne udarce Bijelo – crnih.

Oglas


Za Marsoniju je ovo nakon Opatije na Kantridi bio drugi poraz u prvenstvu, a prvi na domaćem terenu protiv Dragovoljca koji je prošle sezone ispao iz Prve lige. Momčad iz Sigeta protiv Brođana odigrala je svoju najbolju utakmicu sezone u dosadašnjih 5. kola. Trener Bognar pokušavao je s izmjenama nešto promijeniti u igri, dok je ulazak Marija Bačića u suradnji s Nerminom Huseinbašićem donio pogodak Mamhutovića za smanjenje rezultata, ali do poravnanja Brođani nisu došli te su poraženi s 3:1.

Oglas

Od početka utakmice Patrik Gujić, vratar Dragovoljca bio je na mukama. Prvo mu je zaprijetio u 7. minuti Akšamović koji je nakon kornera Bognara i prebacivanja lopte od strane Ivandića i Marušića završio u Gujiću. Nešto kasnije u 10. minuti iz slobodnjaka je pokušao Dino Bognar, ali bio je za malo neprecizan. Novi slobodni udarac za Bijelo – crne u 22. minuti izveo je Huseinbašić, ali je Gujić pokazao svoje kvalitete te je spasio vodstvo
Brođana. Ubrzo je Marušić samo dvije minute nakon toga u velikoj prigodi, ali Gujić skraćuje kut i brani glavom te ostaje 0:0. Na drugoj strani iz daljine šutirao Amoateng, ali vratnica spašava domaće. Bila je to itetkako dobra opomena budući je samo minutu
nakon toga mladi Sven Adžaga precizno pogodio pokraj nemoćnog Karla Krijana za vodstvo gostiju iz Zagreba s 1:0. Do poravnanja je Marsonia mogla u 31. minuti u kojoj je udarac Ivandića otišao malo pokraj gola. Naravno da su Bijelo – crni do poluvremena htjeli barem doći do poravnanja te su ostavili puno slobodnog prostora u obrani što je za malo u 43. minuti kaznio Amoateng. Naime, on je zaobišao Krijana i kada su svi na stadionu vidjeli
loptu u mreži ispred gol crte Akšamović je spasio siguran pogodak.

U drugom poluvremenu Marsonia u 54. minuti od slabog suca Karla Klobučarića iz Vučetineca tražila kazneni udarac nakon rušenja Mahmutovića, ali ga nije dobila. Kako je vrijeme odmicalo tako su Brođani bili sve nervozniji, a onda je u 67. minuti Sven Opačić prošao po lijevoj strani, ubacio je pred gol za Amoatenga koji je zabio za 0:2. Do smanjenja rezultata Marsonia je došla u 78. minuti kada je Huseinbašić nakon akcije s Bačićem srušen, dok je Klobučarić sada pokazao na 11. metara. Siguran je bio Mahmutović je koji je svojim 7. golom u sezoni smanjio vodstvo Dragovoljca na 2:1. Bijelo – crni sve su dali u napad ne bi li došli do poravnanja, a onda su u 96. minuti primili i treći pogodak. Akciju su odigrali dodavač Joško Rendulić i strijelac Leo Perić za konačnih pobjedu Hrvatskog dragovoljca protiv Marsonije s 3:1.

Za Marsoniju je protiv Dragovoljca bila najslabija utakmica u ovoj sezoni, međutim, popravni će imati u slijedećem kolu u Križevcima kod Radnika koji nakon prvih 5 kola ima odličan učinak od 3 pobjede, jednog remija i jednog poraza. (Tekst: Josip Šebalj)