/Hrvatski i BiH svećenici u Vukovaru za finale Europskog prvenstva DANAS SE IGRA ZAVRŠNICA EURA
svećenici

Hrvatski i BiH svećenici u Vukovaru za finale Europskog prvenstva DANAS SE IGRA ZAVRŠNICA EURA

Reprezentacija hrvatskih svećenika izborila je polufinale Europskog svećeničkog prvenstva u Vukovaru, a tamo ih čekaju kolege iz Bosne i Hercegovine. Sasvim sigurno veliki i teški ispit za naše, no ipak ulogu favorita imaju na svojoj strani, što zbog domaćeg terena, što zbog dosadašnjih uspjeha.

Hrvatski su svećenici pobjedama nad Slovenijom 3:0, Austrijom 3:0 i Bjelorusijom 1:0 uvjerljivo osvojili prvu mjesto u skupini A. Nakon toga smo u četvrtfinalu tijesno pobijedili Mađarsku 1:0 i izborili plasman u polufinale u kojem ćemo sutra igrati protiv reprezentacije BiH, rekao je za Hinu izbornik hrvatske svećeničke reprezentacije Krešimir Žinić.

U drugom polufinalnom susretu igrat će reprezentacije Portugala i Slovačke čiji su svećenici pobjedom 1:0 nad favoriziranom Poljskom priredili najveće iznenađenje dosadašnjeg tijeka prvenstva, rekao je velečasni Žinić i naglasio da je ovo prvenstvo postalo tradicionalno natjecanje na kojem se jednom godišnje svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu.

Na EP-u u Vukovaru nastupaju svećenici iz 15 zemalja: Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i domaćin Hrvatska. Pokrovitelji 11. europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar, a održava se u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza.

Izvor: HRT, Foto: Hrvatski radio Vukovar

Podijeli
  •  
  •  
  •