Hrvatska u skupini s Rusijom, Poljskom i Slovačkom

Hrvatska futsalska reprezentacija na skorašnjem će Europskom prvenstvu u Nizozemskoj igrati u skupini s Rusijom, Poljskom i Slovačkom. Tako je odlučio ždrijeb europske smotre, održan u Zeistu u kampu Nizozemskog nogometnog saveza.

Oglas

Hrvatska će nastup na Euru otvoriti 21. siječnja utakmicom protiv Poljske u dvorani Ziggo Dome u Amsterdamu, 25. siječnja u istoj dvorani igrati protiv Rusije, a treću utakmicu u skupini odigrati u dvorani Martini Plaza u Groningenu 29. siječnja. U slučaju plasmana u četvrtfinale Hrvatska će za protivnika imati jednu od dviju prvoplasiranih momčadi iz skupine D (Gruzija, Španjolska, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina) i igrati u Amsterdamu 1. veljače.

Oglas

“U načelu sam zadovoljan ždrijebom, iako moramo biti svjesni da na Europskom prvenstvu nema laganih protivnika i utakmica. Rusija je nedvojbeno prvi favorit skupine, iako su sve naše dosadašnje međusobne utakmice bile neizvjesne. Međutim, našu šansu ipak moramo prvenstveno tražiti u utakmicama protiv Poljske i Slovačke. Vjerujem u momčad i u našu kvalitetu, uz ozbiljan pristup možemo se nadati plasmanu u četvrtfinale”, kaže izbornik hrvatske futsalske reprezentacije, Marinko Mavrović, koji poseban naglasak stavlja na prvu utakmicu protiv Poljske.

Oglas

“Prva utakmica je najvažnija, ona će odrediti naše ambicije na Europskom prvenstvu. Na velikom natjecanju uvijek je važno startati pobjedom, pred nama je dovoljno vremena za pripremu, proučit ćemo igru naših protivnika do najsitnijih detalja. Vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj i plasirati se u drugi krug natjecanja”, zaključio je Mavrović.

Ždrijebu u Zeistu svjedočio je i koordinator futsalskih reprezentacija, Boris Durlen.

“Uvjeren sam da naša reprezentacija može igrati važnu ulogu u skupini, Rusija jest izraženi favorit, ali nitko nije nepobjediv. Našu priliku moramo tražiti u utakmicama protiv Poljske i Slovačke, siguran sam da će izbornik Mavrović odlično pripremiti momčad kao prvi preduvjet plasmanu u drugi krug natjecanja, što je naš osnovni cilj”, rekao je Durlen.

Europsko prvenstvo u futsalu održat će se od 19. siječnja do 6. veljače iduće godine u Amsterdamu i Groningenu.

Skupina A: Nizozemska, Srbija/Bjelorusija, Ukrajina, Portugal.

Skupina B: Kazahstan, Italija, Slovenija, Finska.

Skupina C: Rusija, Poljska, Slovačka, HRVATSKA.

Skupina D: Gruzija, Španjolska, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina.

Izvor HNS

Foto UEFA