Hrvatska u finalu Davis Cupa!

Hrvatska teniska reprezentacija nastavlja s vrhunskim predstava u Davis Cupu te su naši dečki u polufinalu svladali i Srbiju! Vrhunski tjedan je iza naših tenisača jer su dosad padali u grupi Australija, Mađarska, a u četvrtfinalu i domaćin Italija.

Oglas

Prema glasovanju na internet stranicama Davis Cupa Srbija je bila izraziti favorit u ovom susretu. Našim dečkima su navijači dali otprilike 25% šansi za prolazom u ovom dvoboju, no dečki su to uspjeli okrenuti u svoju korist. Prvi na teren su izašli i Borna Gojo i Dušan Lajović. Borna je započeo vrhunski ovaj meč, vodstvo 3:0 u gemovima nije bilo slučajno, a igra je bila na razini. Početak meča za Goju je bio poprilično agresivan jer je jakim returnom te strašnim backhandima i forehandima stiskao Lajovića svaki poen. Sredinom prvog seta kao da je Borna izgubio snagu te je Lajović uspio okrenuti set u svoju korist. Drugi set je protekao potpuno u Gojinom znaku. Opet je na početku napravio break na Lajovićevom servisu, ponovilo se vodstvo 3:0 u gemovima, a Borna nije dopustio iznenađenje te je sigurno priveo set kraju rezultatom 6:3. Treći set je možda i najbolji set u dosadašnjem natjecanju za Bornu. Odmah je napravio dupli break na Lajovićevom servisu, vodstvo 4:0 je bilo nemoguće ispustiti, a velika odlika u ovom setu za Bornu je bila njegova obrana, iako se radi o čovjeku visine 196 cm. Lajović na njegovu obranu nije imao nikakva rješenja te je počeo sve više griješiti u laganim udarcima, a Borna je to priveo kraju te rezultatom 6:2 donio Hrvatskoj prvi bod.

Oglas

Drugi na teren su izašli najbolji tenisači obje ekipe, Marin Čilić i veliki Novak Đoković. Teško je bilo očekivati da Čilić može napraviti nekakve probleme Novaku, ali smo se svi potajno nadali. Prvi set je prošao u sigurnosti servisa za  oba tenisača, a u 9.gemu je Đoković napravio prvi i jedini break tog seta koji je bio dovoljan za osvajanje seta rezultatom 6:4. Drugi set je podosta loše započeo za Marina jer je Novak napravio break u 3.gemu, a kasnije i u 5.gemu te je ovaj meč potpuno otišao na stranu Đokovića. 1:1 nakon dva meča.

Oglas

Ono što smo svi jedva čekali je bila igra parova jer je bilo vjerovanje da će Nikola Mektić i Mate Pavić odlučivati o svemu. Najbolji svjetski par je imao za protivnike Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića, iako je izbornik Srbije Viktor Troicki prvotno prijavio Nikolu Ćaćića zajedno s Đokovićem. Ova promjena nije utjecala na igru našeg para koji su svejedno pokazali zašto su najbolji svjetski par ove sezone. Prvi set je bio poprilično napet, svatko je držao svoj servis, a posebno se istaknuo Đoković sa 7 aseva u prvom setu. Ono što treba istaknuti je da se vidjelo tko su igrači parova jer su Mate i Nikola puno lakše rješavali poene u svoju korist, s obzirom na uigranost, pa su se zbog toga puno manje umarali nego srpski tenisači. Tek krajem seta naši dečki su uspjela slomiti otpor Srba, break na servisu Krajinovića je bio dovoljan za osvajanje prvog seta. Ono što smo mogli gledati u drugom setu je potpuna demonstracija moći Mektića i Pavića. Naši dečki su od početka krenuli izrazito agresivno i s odlučnošću da i ovaj set riješe u svoju korist. To su i napravili, breakovi na servisu Krajinovića, a onda i Đokovića, su bili dovoljni za 6:1 te je tako Hrvatska uspjela dobiti Srbiju rezultatom 2:1.

Ono što veseli vidjeti je bilo pozdravljanje na kraju meča obje delegacije. Hrvatski i srpski predstavnici su se međusobno te su si uz zagrljaje poželili sreću u narednim mečevima i natjecanjima, a upravo je to prikaz kako sport drži ljude zajedno, iako na terenu postoji međusobni rivalitet. Hrvatska će u nedjeljnom finalu čekati pobjednika današnjeg dvoboja između Rusije i Njemačke. Rusi su veliki favoriti, no nisu u bajnoj formi u ovosezonskom izdanju Davis Cupa pa bi tako Njemačka mogla napraviti iznenađenje i naći se nasuprot hrvatskih tenisača u nedjeljnom finalu.