Hrvatska U-16 suvereno pregazila B diviziju

Hrvatska U16 reprezentacija ni u finalu Europskog prvenstva B divizije nije posustala, dapače s potpunom je sigurnošću pobijedila Bugarsku i neporažena odlazi kući sa zlatnim medaljama oko vrata.

Iako su samim ulaskom u finale već zaslužili mjesto u A diviziji iduće godine pa će B divizija ostati samo kratka jednogodišnja epizoda, kadeti su zadržali pravac prema gore – i ova je utakmica bila melem za gladne košarkaške oči. Bugarska je bila konkurentna tek početkom prve četvrtine, do rezultata 10:10. Potom kadeti rade seriju od 7 poena do 10:17 i više ne dopuštaju Bugarskoj ni mogućnost za priključak.

Sjajan je ponovno bio Borna Katanović s 26 poena, 9 skokova i 4 osvojene lopte. Roko Jemo je upisao 21 poen i 6 asistencija, a Toni Josipović je dodao 19 poena.

Trener Roko Jurlina zahvalio je igračima i cijelom stožeru: “Apsolutne čestitke momcima na zalaganju, ponašanju, igrama od početka godine do kraja. Predivnih 50 dana priprema koje će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju i stvarno im se zahvaljujem na svemu što su prezentirali ovog ljeta, to je ono kako treba prezentirati hrvatsku državu. Velike zahvale idu cjelokupnom stožeru – pomoćnicima Romeu Bilinovcu i Ediju Račkom, instruktoru saveza Zdravku Raduloviću, fizioterapeutu Vlahi Šojki i doktoru Šimi Srzentiću. Svi smo ostavili svoja ega sa strane i radili za dobrobit reprezentacije. Idemo to proslaviti!” (Izvor: HKS)